Bez zakazivanja i uputa: Besplatni dermatološki pregledi u šest gradova

Pregledi će biti besplatni za sve zainteresovane građane koji se jave u navedenim terminima i ambulantama bez zakazivanja od izabranog doktora i uputa
2978 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U okviru kampanje za borbu protiv raka kože Euromelanom, u Crnoj Gori će od 13. do 15. maja biti organizovani besplatni dermatološki pregledi u šest opština.

Iz Udruženja dermatovenerologa Crne Gore saopšteno je da će besplatni pregledi da budu organizovani u javnim i privatnim ustanovama.

Pregledi u Podgorici obaviće se u ponedjeljak od 10 do 14 časova u ambulanti za dermatologiju Kliničkog centra Crne Gore. U utorak, 14. maja, biće organizovani pregledi u Opštoj Bolnici Nikšić, u periodu od 12 do 16 sati.

Iz Udruženja dermatologa kazali su da će pregledi u Pljevljima, u Opštoj bolnici, biti od 10 do 14 sati u srijedu, 15. maja.

Istog dana, ljekari će pregledati i pacijente u Kotoru, Budvi i Tivtu. Besplatni pregledi u kotorskoj opštoj bolnici biće od osam do 12 sati, u budvanskom Domu zdravlja od 14 do 17 časova.

Privatna zdravstvena ustanova “Dr Štilet” organizuje besplatne preglede 15. maja u ordinaciji u Budvi od 10 do 12 sati, a u kotorskoj ordinaciji od 18 do 20.

Iz Udruženja je saopšteno da će pregledi biti besplatni za sve zainteresovane građane koji se jave u navedenim terminima i ambulantama bez zakazivanja od izabranog doktora i uputa.

Euromelanoma je zvanična kampanja za prevenciju raka kože, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatovenerologiju. Cilj kampanje je podizanje svijesti o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka kože.

Bonus video: