Bijela: Na gradilištu Čedomira Popovića neprijavljeni radnici iz Albanije

Depadans hotela gdje su zatečeni neprijavljeni radnici iz Albanije, Popović gradi bez građevisnke dozvole, o čemu su "Vijesti" pisale u dva navrata. Izvođač radova je firma "Stan projekt" iz Podgorice
95 pregleda 15 komentar(a)
Depandans, hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Depandans, hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.03.2015. 16:50h

Na gradilištu depadansa hotela Delfin u Bijeloj danas su pripadnici Centra bezbjednosti zatekli 40 radnika, među njima i 20 državljana Albanije. Konstatovano je da 17 Albanaca nema ni dozvolu boravka, što znači da su radili "na divlje".

O tome je obaviješten osnovni državni tužilac i i pripadnici granične policije.

Hotel Delfin je vlasništvo firme "Carine doo" iz Podgorice Čedomira Popovića.

Depandans hotela gdje su zatečeni neprijavljeni radnici iz Albanije, Popović gradi bez građevisnke dozvole, o čemu su "Vijesti" pisale u dva navrata. Izvođač radova je firma "Stan projekt" iz Podgorice.

Inspektor zaštite prostora Jovan Martinović je 18. marta zapečatio objekat, ali se investitor i izvođač očito nijesu obazirali na podnesene prijave i zabrane.

Osnovni državni tužilac je naložio prikupljanje podataka nakon čega će kvalifikovati djelo i podnijeti krivične prijave.

Podsjećamo da je Čedomir Popović prije godinu prodao ruskoj firmi Imperio koju dovode u vezu sa GAZPROMOM objekat Lazaret u meljinama za 12 miliona eura. I na tom objektu ruski investitor izvodi radove bez potrebnih dozvola.

NVO "Južni Jadran" Herceg Novi, koji okuplja manjinske akcionare, podnijela je osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu protiv Popovića i povezanih lica jer su imovinu preduzeća "Južni Jadran" AD kupili kupujući akcije preduzeća i nijesu plaćali realnu cijenu zemlje niti su u vezi sa prodajom tražili saglasnost Savjeta za privatizaciju.

Zbog zloupotreba vezanih za prometovanje zemljišta u zoni Morskog Dobra podnesene su prijave i protiv odgovornih u Direkciji za nekretnine.

Bonus video: