Bijelo Polje dobilo psihijatrijsko odjeljenje posle 40 godina

On je istakao da su u poslednjih godinu i po vidljive značajne promjene kako u kvalitetu pružanja medicinskih usluga tako i kada je riječ o prostornom i kadrovskom unapređenju
87 pregleda 3 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.09.2016. 12:35h

Bijelo Polje Ministar zdravlja Budimiš Šegrt obišao je danas bjelopoljsku bolnicu u kojoj je poslije 40 godina prekida ponovo otvoreno psihijatrijsko odjeljenje.

On je istakao da su u poslednjih godinu i po vidljive značajne promjene kako u kvalitetu pružanja medicinskih usluga tako i kada je riječ o prostornom i kadrovskom unapređenju.

"Prošle godine je otvoreno interno odjeljenje u šta je uloženo 130.000 eura, završen je Gastrokabinet sa savremenom opremom, a u pripremi je i punkt za prijemno trijažno odjeljenje u Urgentnom centru, koje će omogućiti bolje uslove za rad ljekara i prijem pacijenata“, kazao je ministar Šegrt.

On je istakao da je pohvalno što je u poslednjih godinu i po dodijeljeno 12 raznih specijalizacija mladim ljekarima, što je potvrda sigurne i zdravstvene zaštite tog područja.

"Bez dileme mogu reći da Bolnica Bijelo Polje postaje kao i druge zdravstvene jedinice postaje potpuno kompetentna da pruži sugurnu i potpunu zdravstvenu zaštitu“, kazao je Šegrt i dodao da su kvalitet rada potvrdile i dvije komisije.

Bonus video: