Bjelopoljska Opšta bolnica rješava problem odliva ljekara

Stigla tri ljekara sa specijalizacije u prošloj, a ove godine očekuju povratak još deset ljekara
1944 pregleda 1 komentar(a)
Opšta bolnica u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Opšta bolnica u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Problem odliva ljekara iz bjelopoljske Opšte bolnice riješen je vraćanjem tri specijalizanta u prošloj godini, dok će u ovoj godini u matičnu ustanovu stići još 10 ljekara.

Iz menadžmenta te zdravstvene ustanove saopšteno je da je završena specijalizacija za ginekologa, otorinolaringologa kao i subspecijalizacija za neonatologa.

“U okviru plana dodijeljenih specijalizacija u ovoj godini osam ljekara završava specijalizaciju i vraća se u matičnu ustanovu. Takođe, dva ljekara koji se nalaze na subspecijalizaciji iz digestivne hirurgije i audiologije u toku ove godine počeće sa radom u bolnici. Do kraja godine vratiće se ljekari sa specijalizacija iz oblasti interne medicine, hirurgije, ortopedije, radiologije, ginekologije, epidemiologije i ORL”, navode iz menadžmenta bolnice.

Ističu da se na ovaj način stvara dugoročna stabilnost kada je u pitanju pružanje zdravstvene usluge i zaštite za građane sjevera Crne Gore.

“Menadžment Opšte bolnice Bijelo Polje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Fondom zdravstva Crne Gore nastaviće da unapređuje uslove u kojima ljekari pružaju zdravstvenu uslugu kroz investicije u opremu i stručno usavršavanje”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: