Bošković o OŠ "Milan Vuković: Dovedena u pitanje bezbjednost učenika i stabilnost objekta

“Ministar je istakao da će Ministarstvo obezbijediti uslove da se nastavni proces odvija redovno i da će preduzeti aktivnosti kako se ne bi ugrozila bezbjednost djece koja je na prvom mjestu”, dodaje se u saopštenju
64 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Bošković, Herceg Novi, Foto: Ministarstvo prosvjete
Predrag Bošković, Herceg Novi, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 22.06.2016. 18:24h

Mnogi školski i predškolski objekti u Herceg Novim su dotrajali i ne zadovoljavaju standarde koje Ministarstvo prosvjete propisuje, ocijenio je resorni ministar, Predrag Bošković i najavio izgradnju novog vrtića.

Bošković je boravio danas u radnoj posjeti Opštini Herceg Novi gdje je razgovarao sa čelnicima lokalne samouprave.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, obišao Javnu predškolsku ustanovu “Naša radost” i Osnovnu školu “Milan Vuković”.

Bošković je rekao da je sa predstavnicima lokalne samouprave i predstavnicima obrazovno-vaspitnih ustanova razgovarao o infrastrukturi školskih i predškolskih objekata u Herceg Novom.

“On je rekao da su mnogi objekti dotrajali i ne zadovoljavaju standarde koje Ministarstvo propisuje zbog čega je i zatvoren vrtić “Naša radost” i kazao da će u saradnji sa Opštinom na mjestu postojećeg vrtića biti izgrađen potpuno novi objekat vrtića do školske 2017/2018. godine”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Bošković se osvrnuo i na stanje u kojem se nalazi zgrada Osnovne škole “Milan Vuković.

On je rekao da je dovedena u pitanje bezbjednost učenika i stabilnost objekta i da su iz tog razloga angažovani stručnjaci, čiji se izvještaj očekuje u narednom periodu, koji će procijeniti dalje korake ka rješavanju tog pitanja.

“Ministar je istakao da će Ministarstvo obezbijediti uslove da se nastavni proces odvija redovno i da će preduzeti aktivnosti kako se ne bi ugrozila bezbjednost djece koja je na prvom mjestu”, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine Opštine, Andrija Radman se zahvalio Boškoviću na posjeti i rekao da je lokalna samouprava spremna da pruži punu podršku u rješavanju problema infrastrukture školskih objekata.

On je istakao da Opština Herceg Novi ima odličnu saradnju sa Ministarstvom i da će se na adekvatan način riješiti pitanja vezana za objekte obrazovno-vaspitnih ustanova.

Bonus video: