Bošnjak: Ako vam je DPS u krvi, možete dobiti licencu za taksi

Prioritet za davanje licenci bi trebalo da imaju oni koji imaju višegodišnji staž u ovoj oblasti, a ne oni koji su bliski gradonačelniku, njegovi plemenici i politički podobna lica, kazala je poslanica Demokratskog fronta
390 pregleda 1 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.12.2017. 10:53h

Priotitet za davanje licenci taksistima u Glavnom gradu trebalo bi da imaju oni koji imaju višegodišnji staž u ovoj oblasti, a ne oni koji su bliski gradonačelniku, njegovi plemenici i politički podobna lica, ali vlast koristi sve, pa i ovo, kako bi ucjenjivala birače, kazala je odbornica Demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada i poslanica u Skupštini Crne Gore, Branka Bošnjak.

"Da se u Glavnom gradu sve aktivnosti gledaju kroz prizmu predstojećih lokalnih izbora i da su u panici kako sustići prednost koju ima opozicija, govori i podatak da nijesu bez opstrukcija i sofisticiranih ucjena sposobni da riješe ni zahtjeve za davanje licnenci taksistima i taksi udruženjima. U saznanju smo da su pojedine taksiste, dok su im zahtjevi za licence na čekanju, prinudno angažovali da budu na usluzi aktivistima DPS-a na Cetinju tokom izbornog dana," rekla je Bošnjak.

Jasno je, smatra ona, da je odugovlačenje rješavanja zahtjeva samo vid pritiska, a posebno su, kako navodi, targetirana pojedina udruženja koja imaju veliki broj angažovanih taksista, kako bi se ucjenama i pritiscima što veći broj njih privolio da podrži vladajuću partiju.

"Lično sam svjedok da su i tokom protesta DF-a pojedina udruženja se ponašala krajnje neprofesionalno i odbijala su da voze protestante, jer im je bilo tako naređeno od strane vlasnika, koji su bili ucijenjeni, pa su nezgodnu situaciju dovodili vozače taksija koji su morali da se pravdaju," dodaje Bošnjak.

Međutim, ističe ona, po stažu najmlađe udruženje, osnovano ove godine, Lider taksi, nema prepreka u dobijanju licenci.

"Lider taksi, Jugoslava Lambulića, bezbjedonosno interesantne persone, sportskog direktora Migovog favorita FK Zeta, inače pajtaša još čuvenijeg Raja Božovića, naravno da nema ama baš nikakvih problema da dođe do licenci. Tom udruženju se licence štancuju, „a zinu“, a ostali su kod Miga na stend baju, da im se prvo propita koliko imaju DPS krvnih zrnaca, pa onda da se odluči da li da im se da licenca, ili da idu na tretman 'popravljanja političke krvne slike'," kazala je Bošnjak.

Kako ističe, u ovoj oblasti postoji mnogo manipulacija, a da Sekretarijat radi profesionalno, smatra ona, prvo bi trebalo utvrditi koliko uopšte taksi vozila treba Glavnom gradu, dati im jasno prepoznatljive TX tablice kako bi se znao tačan broj vozila, propisati jasne standarde i "ukoliko je sve transparentno, što vole da kažu nadležni, zašto se bježi od nezgodnih pitanja i ne dozvoljava uvid u donešene odluke."

"Prioritet za davanje licenci bi trebalo da imaju oni koji imaju višegodišnji staž u ovoj oblasti, a ne oni koji su bliski gradonačelniku, njegovi plemenici i politički podobna lica. Ali vlast sve pa i ovo koristi kako bi ucjenjivala birače", zaključila je Bošnjak.

Bonus video: