Brajović "čista" uprkos spornom spisku

Zbog afere “Zalutali mejl”, na meti kritika članova savjeta našao se i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić jer, kako se navodi, nije poštovao Zakon o sprečavanju korupcije
8553 pregleda 3 komentar(a)
Brajović, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović
Brajović, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović

Cetinjsko tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv direktorice Centra za konzervaciju i arheološka istraživanja Biljane Brajović zbog navoda da je u toj državnoj instituciji uoči predsjedničkih izbora vođena evidencija glasača.

“U krivičnom predmetu formiranom po krivičnoj prijavi političke partije Demokratski savez ‘Demos’ od 10. aprila 2018. protiv B.B. Iz Budve, zbog krivičnog djela povreda slobode opredjeljenja pri glasanju, donijeto je rješenje o odbačaju krivične prijave jer ne postoji osnovana sumnja da je B.B. izvršila prijavljeno krivično djelo, niti pak bilo koje drugo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, stoji u odgovoru koji je “Vijestima” dostavio portparol, državni tužilac Duško Milanović.

Na adresu direktorice “Muzeji i galerije Budve” Ljiljane Đurašković (Demos) početkom aprila 2018, dvije nedjelje prije predsjedničkih izbora, stigao je mejl naslovljen na ime bivše direktorice Biljane Brajović (DPS) u kojem se nalazila tabela sa imenima nekih 60 zaposlenih u Centru sa njihovim matičnim brojevima i oznakama plus, minus. Na spisku se za svakog zaposlenog nalazio i napomena da li su članovi ili simpatizeri druge partije, ali i instrukcije da je sa nekim od njih neophodno obaviti razgovor.

Zbog toga je ova afera dobila naziv “Zalutali mejl”.

Brajovićeva je tada kazala da je mejl zloupotrijebljen i da se radi o pokušaju političke manipulacije uoči predsjedničkih izbora.

Zbog afere “Zalutali mejl”, na meti kritika članova savjeta našao se i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić jer, kako se navodi, nije poštovao Zakon o sprečavanju korupcije.

Član Savjeta ASK Bojan Obrenović kazao je na sjednici nekoliko dana nakon izbijanja afere da je Radonjić bio dužan da pokrene odmah slučaj o tom predmetu, što je on uradio kasnije.

Bonus video: