Brajović: Prijestonica je bila i ostala grad istorije, tradicije i duhovnosti

Cetinje, poručuje predsjednik Skupštine, treba da sačuva sve duhovne i materijalne dragocjenosti koje su generacije baštinile
251 pregleda 3 komentar(a)
Brajović, Foto: Filip Roganović
Brajović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.01.2019. 11:19h

Prijestonica Cetinje - simbol crnogorske državnosti i slobode - kroz vjekove je odolijevala mnogim unutrašnjim i spoljašnjim pritiscima, plaćala žrtvama svoju slobodu, ali je uspjela da očuva svoju i crnogorsku bit oko koje se i danas okupljamo, poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, čestitajući građanima i rukovodstvu Cetinja Dan osnivanja Prijestonice, 4. januar.

"I nekad i danas, u svečanim kao i dramatičnim okolnostima, Prijestonica je bila i ostala grad istorije, tradicije i duhovnosti, bez koje su nezamislive i crnogorska i evropska prošlost. Cetinje treba da sačuva sve duhovne i materijalne dragocjenosti koje su generacije baštinile, a zajedničkim snagama države, lokalne uprave i svih njenih stanovnika, Prijestonici ćemo potvrditi status umjetničkog i turističkog centra. Iskreno čestitam Dan osnivanja Prijestonice – 4. januar“, stoji u poruci Brajovića.

Bonus video: