Brodet za početak sezone u Pržnu

Za dobar štimung tu su bile primorske klape koje su svojim nastupom na rivi, dale mediteranski prizvuk ovoj fešti
69 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2017. 16:46h

Gastronomsko – turističko zabavna manifestacija Brodet fest u organizaciji Turističke organizacije Budve, večeras se održava u Pržnu, čime je i zvanično označen početak ovogodišnje ljetnje sezone u ovom primorskom mjestu na Budvanskoj rivijeri

Atraktivna fešta, koju lokalna TO organizuje po šesti put, okupila je više stotina posjetilaca, a vremenske prilike išle su na ruku organizatori, jer nakon tmurnog jutra, vrijeme se u popodnevnim satima stabilizovalo.

Program je počeo u 16 časova defileom Gradske muzike Budve, i mažoretki, nakon čega je za najmlađe organizovan dječiji program. Mališani su uz animaciju, slatkiše i ostale poslastice imali priliku da se opuste u dobro osmišljenoj zabavi koju su im pripremili organizatori. U rpogramu su učestvovali Dejan Đonović i Žarko Zabac, a za najmlađe su bile pripremljene i nagrde.

I dok su se najmlađi zabavaljli, na nekoliko postvaljenih puktova, pripremano je lokalno jelo- specijalitet brodet.

U saradnji sa Udruženjem šefova kuhinje Crne Gore pripremljeno 1.500 porcija brodeta, za šta je biloa obezbiojeđeno 150 kilograma ribe, a svi posjetioci su od 18 časova mogli besplatno degustiraju ovaj primorski specijalitet. Osim brodeta, , pripremljene su i lokalne poslastice, koje su služene na takozvnom “Slatkom kutku”, a da fešta ne može bez dobrog domaćeg vina, pobrinuli su se lokalne vinarije koje su mogli svi da degustiraju.

Za dobar štimung tu su bile primorske klape koje su svojim nastupom na rivi, dale mediteranski prizvuk ovoj fešti.

U večernjim satima, na samoj obali mora, nastupiće ansambl "Toć", a kao zvjezda večeri u 22 časa nastupiće Goca Tržan.

Kraj manifestacije obilježiće veliki vatromet.

Galerija

Bonus video: