Brojila napravila zbrku: Sin trošio, a otac plaćao

Tomislavu su, nakon zamjene brojila, počeli da stižu znatno veći računi nego inače, jer sin koji živi na spratu kuće troši više struje
67 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2013. 19:48h

Nadležni iz Elektroprivrede (EPCG) riješiće zbrku koja je u kući Dabovića nastala nakon ugradnje novih električnih brojila.

Nekoliko mjeseci Tomislav Dabović iz Ulice Filipa Šoća u Tološima plaćao je struju koju je trošio njegov sin i obrnuto.

Tomislavu su, nakon zamjene brojila, počeli da stižu znatno veći računi nego inače, jer sin koji živi na spratu kuće troši više struje.

“Kada su došli da zamjene brojila, protivio sam se, jer nemam povjerenja u njih i u radnike koji posljednjih godina rade na terenu. Ipak, brojila su zamijenjena, a nakon toga su uslijedili i znatno veći računi za struju tokom jula, avgusta i septembra, što je meni bilo sumnjivo. Ispostavilo se da su pogrešno prespojili kablove od bandere do kuće, pa sin, sa kojim nijesam u najboljim odnosima, troši moju struju, a ja njegovu”, kazao je Dabović “Vijestima”.

On je ispričao da je uložio i žalbu zbog računa za struju, a da su mu u Elektrodistribuciji kazali da će “dug” morati da plati.

Tvrdi da su mu ipak obećali da će doći da vide o čemu je riječ i da će ga prethodno obavijestiti kako bi bio kod kuće, ali da to nijesu učinili.

“Došli su kad nikoga nije bilo, kao da su željeli nešto da sakriju. I pored toga što se ispostavilo da sam bio u pravu, izbacili su me iz 'Zlatnog tima', jer nisam platio pomenute račune koji su bili neobično veliki, zbog njihove greške... I još tvrde da moram da platim dug i da njih ne zanimaju moji odnosi sa sinom. Slažem se sa tom konstatacijom, ali ako njihova greška može da prouzrokuje nove probleme, to je sasvim druga priča. Sticajem okolnosti, ovdje su pogrešno spojili brojila mene i sina, a šta bi bilo da su prespojili kablove sa nekim od komšija”, kazao je Dabović.

Iz Elektroprivrede su “Vijestima” saopštili da su uvidjeli grešku i da će je ispraviti.

Vratiće ga i u „Zlatni tim”

Nakon što su uvidjeli da su pogriješili, u EPCG su odlučili da vrate Tomislava Dabovića u 'Zlatni tim' i isprave grešku na računima, ne precizirajući kako će to da urade.

Saopštili su da je propust koji su napravili stvorio probleme u redovnosti plaćanja računa za struju.

“Prošle sedmice ekipa EPCG konstatovala je navedenu permutaciju brojila i o istoj napravila zapisnik. Korisnicima se izvinjavamo zbog eventualnih neprijatnosti koje je ova permutacija mogla izazvati, a korisnik koji je izgubio članstvo u, biće ponovo uključen u 'Zlatni tim'”, saopšteno je iz EPCG.

Galerija

Bonus video: