Budva dobija još tri teretane na otvorenom

1019 pregleda 0 komentar(a)
Vježbanje na otvorenom, Foto: Vuk Lajović
Vježbanje na otvorenom, Foto: Vuk Lajović

Opština Budva je u saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Budva započela radove na izgradnji još tri otvorena vježbališta.

Nova vježbališta će se nalaziti na tri lokacije: kod Crvene zgrade, u naselju Bijeli Do i na središnjem djelu Bečićke plaže.

Sa prethodno izvedenim radovima kod bazena, vrijednost radova iznosi 40.000 eura.

Pomoćnik sekretara Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Aleksandar Popović, kazao je da vode računa da sprave koje montiraju za teretanu na otvorenom, budu najvećeg mogućeg kvaliteta.

Vježbanje na otvorenom

Budvani aktivno koriste prvo vježbalište na otvorenom, koje se nalazi u blizni gradskog bazena u hotelskom naselju Slovenska plaža.

"Sugrađani ovu teretanu koriste svakodnevno, a naročito kada su pogodni vremenski uslovi. Sprava ima mnogo, mogu se koristiti za raznovrsne vježbe i odlične su za održavanje kondicije i dobrog zdravlja. Napravljene su u Americi i Danskoj, a svaki dio sprave je izrađen od aluminijuma i posebne vrste inoksa, koji je otporan na morsku vodu i ne zahtijeva posebno održavanje."

Takođe, obezbijeđena je i posebna sprava za osobe sa invaliditetom, kako bi osobe u kolicima mogle da pristupe i rade određene vježbe.

Ovim je Opština Budva nastavila da obnavlja grad i sportske terene, a jedan od ciljeva je da se što više sugrađana uključi u razne sportske aktivnosti, zaključio je pomoćnik sekretara Sekretarijata za komunalno stambene poslove.

Bonus video: