Budva: Milioni potrošeni, garaža nije završena

Garaža je prepuštena na milost i nemilost korisnicima usluga, struja se nije gasila, a od kiša su potpuno uništeni liftovi, kaže Glendža
173 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2013. 19:26h

Šef Službe javnih garaža u opštinskom preduzeću „Parking servis“ Radomir Glendža podnio je uoči vikenda krivičnu prijavu budvanskoj policiji protiv gradonačelnika Lazara Rađenovića, direktora tog javnog preduzeća Dragana Liješevića, predsjednika UO Anta Deloika i predsjednika sindikata Gorana Bazovića, zbog, kako je ustvrdio, zloupotrebe službenog položaja i udruživanja u zataškavanju navodne višemilionske prevare oko izgradnje i korišćenja garaže u Rafailovićima.

Iako su iz Opštine u više navrata pa i juče istakli, a isto saopštavali i iz javnog preduzeća, da je izgradnja višespratne garaže sprovedena po zakonu, Glendža, koji je u julu prošle godine iznio brojne sumnje povodom realizacije ovoga kapitalnog projekta u koji je Opština do sada uložila 3,5 miliona eura, ostao je pri stavu da je nemoguće utrošiti toliko novca a da objekat nije dovršen.

Glendža je početkom maja podnio i posebne krivične prijave protiv direktora Liješevića i Bazovića, optužujući ih za zloupotrebu službenog položaja, uz poseban osvrt na kupovinu i korišćenje luksuznog službenog automobila, kao i preispitivanje diplome rukovodećeg čovjeka.

„Krajem jula 2008. od strane JP „Parking servis“ , u garaži u Rafailovićima, postavljena je oprema i zaposleni radnici. U očekivanju dozvole za rad pristupili smo probnom radu u tri smjene bez naplate. Ugrađen je najsavremeniji sistem opreme. Međutim, nakon samo desetak dana, direktor Liješević me je obavijestio da zbog nemogućnosti dobijanja rješenja za rad garaže, rampe do daljeg budu podignute. Od tada, pa do danas, ništa se nije promijenilo u pozitivnom smislu. U negativnom jeste, garaža je prepuštena na milost i nemilost raznim korisnicima gratis usluga, struja se nije gasila, a s obzirom da izvođač radova, preduzeće YU briv, nije završilo započete radove na garaži, koja je i danas u istom stepenu izgrađenosti, i da nijesu urađeni odvodi, od jesenjih kiša potpuno su uništeni liftovi”, navodi u prijavi Glendža.

On ističe da osnovano sumnja da garaža u ovom stepenu izgrađenosti nije mogla da košta 3,5 miliona eura.

„Da je to toliko koštalo, YU briv , kao respektabilno preduzeće za naše prilike, bi je za taj novac i završilo. Navodno je tom preduzeću 2009. pored do tada uplaćenih 2,9 miliona, uplaćeno i dodatnih 600 hiljada eura, kako je to javnosti saopšteno. Osnovno je pitanje - đe su pare? Ako ovome dodam i činjenicu da su naše preduzeće, Opština i država za punih pet sezona, a evo ide i šesta, izgubili najmanje 2,5 do tri miliona eura, i da je garaža mogla da vrati kompletan uloženi novac, pitam ko je kriv. Zato i molim da istražite šta se desilo sa tih šest do sedam miliona eura. “, zaključio je Glendža u prijavi policiji.

Glendža: Istjerali mi ženu sa posla

Glendža očekuje da se istina o garaži u Rafailovićima konačno otkrije, ali dodaje da su on i njegova porodica zbog ove priče izloženi velikim problemima.

„Moja supruga je radila na određeno vrijeme u računovodstvu JP 'Vodovod i kanalizacija' , ali je u julu 2012. ostala bez posla, što je direktna posljedica moga istupanja u javnosti u vezi garaže. Time nam je ugrožena egzistencija, i zato sam živo zainteresovan da se utvrdi ko je taj, a u ovom slučaju više njih, ko je spreman da ugrozi nečiju porodicu, samo da bi zaštitio ono što je učinjeno protivzakonito”, ističe on.

Galerija

Bonus video: