Budžet Berana umanjen za tri miliona, usvojen i budžet za 2019. godinu

Opozicioni odbornici iz redova DPS, SD i BS nijesu podržali ni jednu ni drugu odluku, ocjenjujući da i rebalans za prošlu i plan budžeta za narednu godinu nijesu relani i da su potrošačkog karaktera
469 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice SO Berane, Foto: Tufik Softić
Sa sjednice SO Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 27.12.2018. 20:47h

Budžet Opštine Berane umanjen je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta u ovom gradu za tri miliona eura, i sa početka godine, kada je planiran na dvanaest miliona, sada iznosi devet miliona eura.

Osim rebalansa budžeta, na sjednici je usvojen budžet za 2019. godinu koji će iznositi 13,5 miliona od kojih će kreditno 3,2 miliona biti izdvojeno kao učešće Opštine Berane za veliki projekat izgradnje kolektora.

Opozicioni odbornici iz redova DPS, SD i BS nijesu podržali ni jednu ni drugu odluku, ocjenjujući da i rebalans za prošlu i plan budžeta za narednu godinu nijesu relani i da su potrošačkog karaktera.

Iz aktuelne vlasti koju čine kolaicija Zdravo Berane (SNP, DF) i Demokrate smatraju da upravo umanjenje budžeta govori da se radi odgovorno i transparentno i da se vodi račununa o svakom euru iz opštinske kase.

Oni su podsjetili i da je budžet Opštine Berane, uprkos brojnim naslijeđenim problemima i dugovanjima, duplo veći nego što je u periodu kada je ovim gradom vladala DPS, što znači da se povećao priliv sredstava u ovu sjevernu opštinu po raznim osnovama.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine u ovoj godini, pored niza značajnih odluka, donešena je i odluka o proglašenju predsjednika Fudbalskog saveza CG Dejana Savićevića i sekretara tog saveza Momira Đurđevca za počasne građane Berana, kako je obrazloženo, u znak zahvalnosti za odvajanje sredstava za unapređenje fudbalske infsratrukture u ovom gradu i popularizacije fudbala.

Bonus video: