Bulatović predsjednik, Milanka Žugić zamjenik

Vlada je ranije imenovala nove članove Upravnog odbora
404 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Bulatović, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Bulatović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 18.05.2016. 19:37h

Za predsjednika Upravnog odbora (UO) Fonda za zdravstveno osiguranje juče je izabran aktuelni direktor nikšićkog Doma zdravlja Veselin Bulatović.

Bulatović je na toj funkciji zamijenio doskorašnjeg predsjednika UO Fahrudina Hadrovića.

Iz PR službe Fonda je saopšteno da je na konstitutivnoj sjednici odlučeno da će njegova zamjenica biti predsjednica Farmaceutske komore Milanka Žugić. Vlada je ranije, na predlog ministra zdravlja Budimira Šegrta, imenovala nove članove UO.

Na predlog Ministarstva izabrani su direktorica Direktorata za upravljanje zdravstvom u tom resoru Mitra Đurišić, pomoćnica direktora nikšićkog Doma zdravlja Branka Papović i zaposleni u Osnovnom sudu u Baru Stefan Šušter.

Na predlog Ljekarske komore izabran je Bulatović, Farmaceutske komore Žugić, dok je na predlog sindikalne organizacije izabrana predsjednica Samostalnog sidnikata zdravstva Ljiljana Krivokapić.

Šefica Sektora za odnose sa javnošću i marketing u Uniji poslodavaca Zvezdana Oluić izabrana je na predlog reprezentativnog udruženja poslodavaca.

Šušter je zamijenio Osmana Subašića, nekadašnjeg predsjednika Skupštine Opštine Bar, dok je Đurišićeva zamijenila Goricu Savović iz Ministarstva zdravlja.Novim Zakonom o zdravstvenom osiguranju, koji je na snagu stupio početkomn ove godine, predviđeno je da Vlada ne imenuje člana na predlog Saveza udruženja penzionera. Za direktora Fonda prošlog mjeseca izabran je načelnik Odjeljenja za finansije u toj ustanovi Sead Čirgić, koji je na toj funkciji zamijenio Kenana Hrapovića.

Bonus video: