Bulevarom kroz Donju Goricu voze, ali nije završen - Vijesti.me
PROŠAO I 30. APRIL

Bulevarom kroz Donju Goricu voze, ali nije završen

Radovi su počeli u februaru prošle godine, sa planiranim rokom završetka 8. novembra 2018. godine. Usljed problema rok je produžen do 28. marta ove godine, pa 30. aprila

Bulevar kroz Donju Goricu
Bulevar kroz Donju Goricu (Foto: Privatna arhiva)

Bulevar kroz Donju Goricu nije završen, iako su iz Uprave za saobraćaj tvrdili da će konačno, do 30. aprila kompletna saobraćajnica biti uređena. Nije asfaltirano još 250 metara, sloj asfalta na lijevoj strani bulevara, pravac od Podgorice ka Cetinju, od Picerije Trpeza, do kružnog toka na kolovratu.

Desna traka ka Cetinju je vecom dužinom ‘bulevara’ danas zatvorena.

Vozila su juče saobraćala u oba pravca, sve četiri trake su bile otvorene, samo što su vozači koji su išli prema Cetinju, na više mjesta morali su da uspore, zbog prelaza između završenog i nezavršenog sloja asfalta.

Nijesu asfaltirani pristupi ulicama bulevara, nije iscrtana horizontalna signnalizacija,fali vertikalna. Donjogorički bulevar je ukupne dužine tri i po kilometra.

Radovi su počeli u februaru prošle godine, sa planiranim rokom završetka 8. novembra 2018. godine. Usljed problema rok je produžen do 28. marta ove godine, pa 30. aprila.

Vrijednost izgradnje je 9,6 miliona eura, izvođač “Tehnoput”.

Marija Radulović, URA, kazala je da je svima drago što se nakon višestrukog odlaganja završnice bulevara u Donjoj Gorici, radovi napokon završavaju, kako zbog mještane, kao i zbog turističke sezone.

“Trebalo bi se osvrnuti na obećanja gradonačelnika Ivana Vukovića. Po svemu sudeći i on će se voditi dobro ustaljenom praksom prolongiranja rokova ne samo oko završnice, već i oko početka radova. U završnici zbog toga niko neće snositi odgovornost, zbog čega nastavlja dobro poznatu praksu svoje partije. Koliko vidimo on se za godinu dana od svog mandata jedino pokazao kao veliki ljubitelj spomenika i baštenskog cvijeća. Rokovi za izgradnju gradskog pozorišta i dalje se prolongiraju,kao i radovi na kolektoru...”, kaže Radulović.


Vidi sve komentare