Čitaniji nego svi ostali zajedno u Crnoj Gori

Portal je vrlo aktivan na društvenim mrežama, na Fejsbuku ima preko 73.000 “lajkova“, dok je na Tviteru davno probio granice Crne Gore i ima više od 30.000 pratilaca...
276 pregleda 19 komentar(a)
Portal, Foto: Filip Roganović
Portal, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.01.2016. 07:19h

Portal “Vijesti” slavi mini jubilej - svoj peti rođendan. Kada je 27. januara 2011. portal predstavljen, medijska scena je umnogome bile drugačija, naročito ona onlajn, jer su informativni sajtovi predstavljali zanemarljivu tačku u medijskom univerzumu.

To se za ovih pet godina promijenilo, a može se govoriti o tome da je upravo portal “Vijesti” taj koji je inicirao tu promjenu kao prvi brzi servis informisanja koji se u svakodnevnom životu velikog broja građana ne može zaobići.

U ovih pet godina su brojni rekordi oboreni, a portal je prošao kompletan redizajn desktop i mobilne verzije, kao i aplikacije. Sve to vrijeme portal drži peto mjesto po posjećenosti u Crnoj Gori, a ispred se nalaze samo globalni servisi kao što su Facebook, YouTube, Google.me i Google.com, prema podacima sajta Alexa.com.

Prema podacima sajta similarweb.com, portal “Vijesti” je na mjesečnom nivou uglavnom čitaniji ukupno više od svih ostalih crnogorskih informativnih portala zbirno. Brojke posjećenosti su u ovih pet godina vrtoglave i često strani medijski eksperti sa kojima je redakcija u komunikaciji ističu da ne znaju informativne sajtove koji se mogu uporediti sa portalom “Vijesti” kada se uzme u obzir veličina tržišta na kojem radi.

A te brojke kada su u pitanju dekstop i mobilna verzija govore o skoro milijardu pregledanih strana za pet godina postojanja. Ostvareno je u tom periodu preko 165 miliona posjeta, a portal je posjetilo nevjerovatnih 26 i po miliona jedinstvenih korisnika. Taj podatak dobija značajno na težini kada se vidi da se prosječan čitalac zadržavao preko 15 minuta na portalu. Mjerenje nove aplikacije je počelo u septembru 2014. nakon velikog redizajna i na njoj je u tom periodu već pregledano skoro 300 miliona stranica, ostvareno skoro 55 miliona posjeta sa preko 220 hiljada različitih uređaja.

Portal je među prvima u regionu predstavio i premijum sadržaj i za 4 mjeseca je izvršeno preko 1.500 transakcija. Najnoviji projekat je predstavljen prošle nedjelje u saradnji sa firmom „Colombio“, a predstavlja unapređenje saradnje sa čitaocima.

Već za nedjelju dana je oko 250 čitalaca aktivno na aplikaciji koja ima za cilj da olakša komunikaciju čitalaca i redakcije. Na kraju krajeva, portal i jeste tu gdje je zahvaljujući vjernim čitaocima koji svakodnevno ukazuju povjerenje i na tome im se neizmjerno zahvaljujemo.

Bonus video: