CKM: Svaka opština da dobije ulicu 21. maja

Oni očekuju da će ova ideja koja će, ukoliko kod Đukanovića bude postajala spremnost, umnogome doprinijeti davanju značaja 21. maju, pošto je kako tvrde Đukanović čovjek sa najvećim autoritetom u aparatu izvršne vlasti
162 pregleda 24 komentar(a)
Who see, 21. maj, Dan nezavisnosti, koncert, Foto: CKM
Who see, 21. maj, Dan nezavisnosti, koncert, Foto: CKM
Ažurirano: 15.04.2015. 11:20h

Crnogorska kulturna mreža (CKM) uputila je predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću predlog da Vlada uputi sugestiju da svaka crnogorska opština dobije ulicu koja će nositi ime 21. maj, saopšteno je iz ove NVO.

Kako su naveli ovo su uradili u cilju jačanja značaja 21. maja.

"Od obnove nezavisnosti 21. maja 2006. godine navršava se devet godina, što je skoro pa decenija. Nažalost, ovaj datum u koji smo se ne tako davno zaklinjali iz godine u godinu sve više i više gubi na značaju.Loš odnos prema njemu je naročito izražen kod jedinica lokalne samouprave čiji veći dio predsjednika ništa ne preduzima da bi ovaj datum što više dobio na značaju. Kada neko ko ne živi u Crnoj Gori 21. maja dođe kod nas, ne može nikao steći utisak da je u pitanju neki državni praznik, osim što državna i lokalna administracija ne radi", navodi se u sa

Oni očekuju da će ova ideja koja će, ukoliko kod Đukanovića bude postajala spremnost, umnogome doprinijeti davanju značaja 21. maju, pošto je kako tvrde Đukanović čovjek sa najvećim autoritetom u aparatu izvršne vlasti.

"Ukoliko se nastavi neodgovoran odnos prema 21. maju sigurni smo da će se to odraziti na odnos prema crnogorskom identitetu, koji se nažalost sve više i više koristi u političke svrhe. Pored svih poteškoća u koje je zapao crnogorski identitet ohrabruje nas činjenica da se zahvaljujući dobrim rezultatima koje postižu naši sportisti kod mladih budi nacionalni naboj i patriotski odnos prema Crnoj Gori. I pored svih poteškoća oko vođenja ekonomske politike i pravljenja ambijenta za bolji život građana, Vlada mora naći načina da se posveti aktivnostima koje će imati za cilj vraćanje povjerenja građana u institucije sistema, a samim tim i u državu", piše u saopštenju CKM.

Bonus video: