Crna Gora prva evropska država bez koronavirusa

Od jučerašnjeg presjeka stanja, laboratorije IJZCG su završile analizu 140 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije
29632 pregleda 50 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 24.05.2020. 20:27h

Nakon 68 dana, od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Od jučerašnjeg presjeka stanja, laboratorije IJZCG su završile analizu 140 uzoraka među kojima nije bilo novih slučajeva infekcije.

"Takođe, u Crnoj Gori u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva infekcije novim koronavirusom", saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori su od početka epidemije od koronavirusa oboljele 324 osobe, oporavilo se njih 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

Crna Gora je postala prva država u Evropi bez aktivnih slučajeva koronavirusa.

Osim Crne Gore, Farska Ostrva - jedna od tri konstitutivne teritorije Danskog kraljevstva - su jedina teritorija u Evropi gdje trenutno nema oboljelih. Prema podacima na sajtu Worldometers, posljednja dva pacijenta od ukupno 187 zaraženih na toj teritoriji oporavila su se 8. maja.

Bonus video: