Ćute o nelegalnim stajalištima

Iz Unije nedavno ukazali da je od 12 stajališta u Podgorici, samo jedno obilježeno po propisima
0 komentar(a)
Taksi, Foto: Vesko Belojević
Taksi, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.05.2018. 18:37h

Iako su iz nevladine organizacije “Unija taksi prevoznika Crne Gore” prije deset dana apelovali na nadležne u Glavnom gradu Podgorica da preduzmu adekvatne mjere, u cilju rješavanja nagomilanih problema u auto-taksi prevozu, iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaja nijesu se još oglasili.

Iz Unije su istakli da je Sekretarijat nedavno donio rješenje za privredna društva o korišćenju taksi stajališta na 12 lokacija u Podgorici, a samo ono na parkingu sa sjeveroistočne strane Gradskog stadiona je za upotrebu, odnosno ispunjava potrebne uslove.

Objasnili su da je predviđeno po zakonu da se stajališta obilježavaju horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Iz Sekretarijata “Vijestima” danima ne odgovaraju na pitanja da li su upoznati sa tim problemom i da li će nešto da urade da otklone nedostatke.

Iz Unije su saopštili da propisno nije obilježeno stajalište u Ulici Đoka Miraševića u Bloku šest, sa južne strane Bloka V na ulazu iz Bulevara Mihaila Lalića, u Ulici Nikole Tesle kod stambenih zgrada u Zagoriču, neuređeni parking kod stadiona „Kom“ na Zlatici.

“Neuređeni parking prostor na Starom aerodromu preko puta salona keramike ‘KIPS’, parking sa sjeveroistočne strane Gradskog stadiona, na Bulevaru Stanka Dragojevića, Ulici Velimira Terzića, Bulevaru Mitra Bakića, prema raskrsnici sa Bulevarom Save Kovačevića. Ispred Biotehničkog instituta, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ispred ‘Sport cafe’ i Ulici 8. marta na Zabjelu”, naveli su iz Unije. Iz strukovnog Sindikata taksista Crne Gore za sjutra, od 12 do 14 časova, najavili su protestnu vožnju u Podgorici, jer su nezadovoljni radom nadležnih službi.

Bonus video: