Dan krapa, gastro doživljaj na Plavnici

Manifestacija se organizuje petu godinu zaredom, u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih i tradicionalnih vrijednosti, te turističkih potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone
3178 pregleda 0 komentar(a)
Dani krapa, Foto: Jelena Jovanović
Dani krapa, Foto: Jelena Jovanović

Danas je na Plavnici održana manifestacija „Dan krapa“ u organizaciji TO Glavnog grada – Podgorice, Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci i JP Nacionalni parkovi Crne Gore – NP Skadarsko jezero, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Posjetioci su uživali u sunčanom danu uz divne zvuke, mirise i ukuse. Pored čorbe i krapa pripremanog na više načina, te zetskih kolača i priganica, na štandovima su bili izloženi brojni drugi proizvodi specifični ne samo za ovaj region, već za cijelu Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Veliku pažnju, naročito najmlađih posjetilaca, privukla je besplatna vožnja čunom, kao autohtonim sredstvom prevoza na ovom području.

Program je počeo nastupom FA Crna Gora, a u nastavku su nastupili Kvartet Lanterna i Šćepan Stojanović sa Virtuoz bendom.

U takmičarskom dijelu programa, kulinari su po tradicionalnoj recepturi pripremali jela i čorbe od krapa, a najboljima su dodijeljene vrijedne nagrade.

Manifestacija se organizuje petu godinu zaredom, u cilju isticanja kulturnih, ambijentalnih i tradicionalnih vrijednosti, te turističkih potencijala Skadarskog jezera, a ujedno i najave početka ljetnje turističke sezone.

Bonus video: