"Dan poljoprivrede" u Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima

Posjetioci su se, kako je saopšteno iz škole, mogli informisati o mnogim oblastima iz domena poljoprivrede, poput voćarstva, vinogradarstva, ratarstva, stočarstva i zemljoradnje
663 pregleda 0 komentar(a)
Sa manifestacije, Foto: Facebook.com
Sa manifestacije, Foto: Facebook.com

U Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima danas je održana manifestacija „Dan poljoprivrede“.

Posjetioci su se, kako je saopšteno iz te škole, mogli informisati o mnogim oblastima iz domena poljoprivrede, poput voćarstva, vinogradarstva, ratarstva, stočarstva i zemljoradnje. "Učenici poljoprivrednog smjera davali su sve relevantne informacije, zajedno sa profesoricama i profesorima biologije i poljoprivrede, o adekvatnoj tehnologiji uzgoja koja će dovesti do povećanja prinosa, poboljšanja kvaliteta i smanjena troškova proizvodnje", navode iz škole.

"Srednja mješovita škola u Golubovcima, u prvoj godini svog postojanja okupila je nastavnike i učenike koje krasi izraziti stvaralački entuzijazam. U sinergiji učeničkih ambicija i podrške zaposlenih u školi, odlučili smo da promovišemo znanje, umijeće, vještine, vrijednosti i da damo doprinos poljoprivredi kao jednom od prioriteta razvoja države Crne Gore. Siguran sam da ćete danas odavde otići s uvjerenjem da ste bili na mjestu gdje se stiče znanje, umijeće i vještine. Da svi zajedno možemo i hoćemo da njegujemo vrline i sposobnosti ovih mladih ljudi i svih budućih generacija koji će pohađati našu školu", kazao je direktor škole, Zoran Klikovac.

Među učesnicima manifestacije bili su i mališani iz predškolske ustanove „Đina Vrbica“.

Bonus video: