Dan starih: Volonteri Crvenog krsta obilaze stare

Iz Crvnog krsta su naveli da je u program uključeno oko 250 volontera, koji za oko 800 korisnika pružaju socijalne usluge
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2013. 19:15h

Crveni krst Crne Gore danas će obilježiti Međunarodni dan starih, u okviru čega će volonteri posjetiti korisnike programa Brige o starima.Crveni krst program Brige o starima sprovodi u okviru socijalne djelatnosti u 17 opština u Crnoj Gori. Pojašnjeno je da su korisnici programa stari preko 65 godina, koji nemaju prihoda ili su oni na niskom nivou, koji žive sami ili sa supružnikom ili nekim kome je takođe potrebna pomoć, oni koji imaju poteškoća da obavljaju svakodnevne aktivnosti i koji nisu obuhvaćeni sličnim vidovima podrške drugih institucija.

“Volonteri organizacije Crvenog krsta iz 17 opština posjetiće korisnike programa, a svojim sugrađanima će dijeliti informativne flajere o programu Brige o starima, koji realizuje Crveni krst. Neke opštinske organizacije će organizovati i druge aktivnosti - posjete starima u domovima za stare, mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska, zajednička druženja starijih i mlađih volontera”, kaže se u saopštenju.

TV Vijesti, Saša Palibrk

Iz Crvnog krsta su naveli da je u program uključeno oko 250 volontera, koji za oko 800 korisnika pružaju socijalne usluge – druženje, sitna pomoć u kući, plaćanje računa, odlazak kod ljekara i slične.

“Pored usluga socijalne zaštite u tri opštine su uvedene i medicinske usluge, koje korisnicima pružaju medicinske sestre. Osnovne aktivnosti koje se sprovode u okviru programa podržavaju italijanski i austrijski Crveni krst, uz doprinos UNDP-a i lokalne samouprave u tri opštine”, zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: