Danilovgradski prevoznici ne smiju da "primiču" putnike odredištima

104 pregleda 15 komentar(a)
Prevoznici iz Danilovgrada, Foto: Jelena Jovanović
Prevoznici iz Danilovgrada, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 17.09.2014. 18:39h

Nekoliko stotina Danilovgrađana, mahom učenika i radnika, danima ispaštaju zbog višegodišnjeg trvenja oko neobezbijeđene maršrute kroz Podgoricu za prevoznike iz Danilovgrada.

Nakon zahtjeva podgoričkih gradskih prevoznika, prevoznici iz Danilovgrada su već šest dana prinuđeni da putnike iz Danilovgrada, koji dolaze magistralom, ostavljaju kod cetinjskih semafora, tri kilometra od centra, a one koji dolaze preko Spuža kod Malog brda, koje je kilometar i po od centra.

Jedina stanica poslije tih, na koju im je dozvoljeno da izađu, je glavna autobuska stanica.

Činjenica da srednjoškolci i osnovci iz Danilovgarada ne mogu ni da se primaknu školama u kojima uče, revoltirala je građane Danilovgrada, a njihovu ljutnju dodatno podgrijava to što djeca iz Podgorice, koja uče u danilovgradskoj Gimnaziji imaju obezbijeđen prevoz do ispred škole.

Danilovgrađanka Nataša Mićković, čija kćerka uči u Podgorici, kazala je “Vijestima” da se za svu djecu moraju obezbijediti jednaki uslovi.

“Zamislite djecu koju izbace na semafore, i koja moraju da pješače do Medicinske, Građevinske ili neke druge škole. Neki roditelji jedva odvoje novac za mjesečne karte, a sada dodatno treba da plaćaju i taksi”, kazala je ona, dodajući da je isti slučaj sa starijima koji dolaze na pregled u KC.

“Jesmo li mi građani drugog reda? Zašto ne smijemo da uđemo u Podgoricu”, pitao je juče student kojeg je novinarka “Vijes ti” srela na stanici.

Autoprevoznik Goran Perović rekao “Vijestima” da je odluka uprave Glavnog grada bruka: “Tražili smo dva stajališta, a sada je data naredba da se mi izmjestimo. Neko treba da uzme u obzir da između Danilovgrada i Podgorice ima 120 polazaka u toku dana i da 70 odsto Danilovgrađana radi ili se školuje u Podgorici”.

Proteklih dana neki od prevoznika kažnjeni su, jer su pokušali da “primaknu” putnike bliže odredištu.

Bonus video: