Deletić-Milačić: Nad mladošću i talentom valja bditi, njegovati ih i razvijati

"Kao dobitnica prošlogodišnje nagrade iz Fonda za kvalitet i talente, ističem da je za mene ova nagrada značila veliki podstrek i motivaciju da nastavim sa daljim trudom i radom na razvoju omladine", poručila je Deletić-Milačić
795 pregleda 0 komentar(a)
Deletić–Milačić, Foto: Ministarstvo prosvjete
Deletić–Milačić, Foto: Ministarstvo prosvjete

Mladost i talenat su jedan od najčistijih djelova društva. Nad njima valja bditi, njegovati ih, razvijati, a upravo to je i prepoznao Fond za kvalitet i talente, poručila je prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda, Andrijana Deletić- Milačić, nastavnica u Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešović", saopštno je danas iz Ministarstva prosvjete.

U saopštenju se dodaje da su o značaju nagrade koju su dobili, u okviru kampanje "Za odličan pet!", govorili i učenici Luka Filipović i Vladimir Vlahović.

"Da učenici i nastavnici crnogorskih škola koji su prošle godine svojim uspjesima zavrijedili nagradu, istu vide kao podsticaj, potvrđuje i interesovanje da oni u ovogodišnjoj kampanji pozovu nastavnike i učenike da se prijave na konkurs Ministarstva prosvjete. Jedna od njih je i profesorica Srednje ekonomske škole u Podgorici, Andrijana Deletić–Milačić koja je rekla da je osnivanjem Fonda prepoznata potreba da se podstaknu i nagrade najbolji u obrazovnom sistemu", kazali su iz Ministarstva prosvjete.

"Kao dobitnica prošlogodišnje nagrade iz Fonda za kvalitet i talente, ističem da je za mene ova nagrada značila veliki podstrek i motivaciju da nastavim sa daljim trudom i radom na razvoju omladine", poručila je Deletić-Milačić.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade, učenik OŠ "Radojica Perović", Luka Filipović, pozvao je vršnjake da se prijave na konkurs, jer, kako je rekao, "ovo je dokaz da se rad i trud isplate".

Luka Filipović
Filipović(Foto: Ministarstvo prosvjete)

Vladimir Vlahović, učenik Gimnazije "Slobodan Škerović" je dva puta bio državni prvak u znanju italijanskog jezika, a za ostvarene rezultate prošle godine je nagrađen iz Fonda.

Vladimir Vlahović
Vlahović(Foto: Ministarstvo prosvjete)

"Učestvovao sam dva puta na državnom takmičenju iz italijanskog jezika i oba puta osvajao prvo mjesto. Ova nagrada za mene znači da obrazovni sistem u našoj zemlji prepoznaje trud, znanje i vještine nas mladih", kazao je Vladimir, pozivajući vršnjake da se prijave za nagradu i budu "dio ekipe za odličan pet".

Iz Ministarstva prosvjete su naveli i da je ovogodišnja kampanja Ministarstva prosvjete "Za odličan pet!" podržana od velikog broja poznatih ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Darko Vukčević - direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja i Iris Polumenta, urednica i voditeljka Prva TV, a kampanju je podržao i Sindikat prosvjete.

"Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine biti i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra", zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Bonus video: