Desetogodišnja Iva već piše za medalju

Ona je na konkursu povodom Međunarodnog dana dečje knjige, koji se u cijelom svetu obilježava već pola vijeka u čast rođenja pisca Hansa Kristijana Andersena, učestovala sa prikazom knjige „Hoću kući“ autorke Jasminke Petrović
52 pregleda 0 komentar(a)
Iva Joksimović, Foto: Privatna arhiva
Iva Joksimović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.04.2017. 17:11h

Učenica OŠ “Vukašin Radunović“ iz Berana Iva Joksimović osvojila je nagradu Dječjeg odjeljenja Biblioteke grada Beograda “Čika Jova Zmaj“.

Ona je na konkursu povodom Međunarodnog dana dečje knjige, koji se u cijelom svetu obilježava već pola vijeka u čast rođenja pisca Hansa Kristijana Andersena, učestovala sa prikazom knjige „Hoću kući“ autorke Jasminke Petrović.

Desetogodišnja djevojčica kaže da voli da čita, a očito već piše „za medalju“.

“Tetka je vidjela konkurs na Fejsbuku i pitala me da li želim da se prijavim. Rekla sam - naravno. Baš sam bila tada završila čitanje knjige “Hoću kući” i odlučila sam da o njoj nešto napišem. Bila sam jako srećna kada sam čula da sam osvojila nagradu, a još više sam se obradovala kada sam otputovala u Beograd na dodjelu. Tamo sam upoznala mnogo djece koja vole da čitaju i druženje sa njima je bilo jako lijepo”, kaže Iva.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se sa ciljem da se promoviše dječja književnost i čitanje, ali i da se skrene pažnja javnosti na potrebe najmlađih čitalaca i ukaže na važnost razvijanja ljubavi prema knjizi.

Bonus video: