Detektivi spremni za ljeto: Ispunjavaće želje klijenata

"Radićemo, dakle i to ako ima interesovanja, mada bih volio da tog posla bude što manje“, kazao je vlasnik detektivske agencije
88 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.05.2012. 07:13h

U Budvi je nedavno, nakon usvajanja zakona, otvorena prva detektivska i konsalting agencija, koja nosi naziv MDA.

"Tek smo krenuli, ali vjerujem da će posla biti. Interesovanja ima, kako sa područja južne Crne Gore, tako i iz inostranstva“, rekao je za Večernje novosti Duško Popović iz agencije MDA.

On je istakao ida poslovi kojima će se baviti agencija, u kojoj je za sada troje zaposlenih, ne zavise toliko od sezone.

On je istakao ida poslovi kojima će se baviti agencija, u kojoj je za sada troje zaposlenih, ne zavise toliko od sezone.

Za svoje klijente će budvanski detektivi provjeravati sajtove, odnosno ono što je objavljeno na njima, kako bi rizik u budućem poslu bio što manji. Prevara je, naime, mnogo svuda, pa je ova oblast zanimljiva i za privatne firme i za detektive.

"Obezbjeđivaćemo strankama dokaze za sporove koje vode pred pravosudnim organima, o osobama koje su nanijele štetu klijentu koji nas je angažovao“, kaže Popović.

Pošto je u "opisu“ posla privatnih detektiva i pronalaženje izgubljenih i osoba koje se kriju, Budvani očekuju na tom planu, tokom turističke sezone, nešto više posla.

Provale, praćenje,...

Uz punomoćja koja im daje stranka i uz obavezni ugovor s njom, radiće na rasvjetljavanju provala u kuće i stanove, što je u posljednje vrijeme, naročito na primorju, česta pojava.

Po želji stranaka detektivi su spremni da prate supružnike (na zahtev jednog od njih) koji sumnjaju u prevare partnera.

"Radićemo, dakle i to ako ima interesovanja, mada bih volio da tog posla bude što manje“, kazao je Popović.

Budvanski detektivi će dio svoje aktivnosti usmjeriti na stvaranje partnerskih odnosa sa sličnim agencijama u državama iz okruženja, kako bi se efikasnije radilo.

Po želji stranaka detektivi su spremni da prate supružnike (na zahtev jednog od njih) koji sumnjaju u prevare partnera.

Detektivi će tamo gdje naiđu na trag nekog krivičnog djela, obavještavati nadležne za taj posao.

"Ne možemo raditi poslove koji su u nadležnosti državnih organa, ali ćemo pomagati ne samo MUP-u, nego i tužilaštvu, sudovima... Naši detektivi ne nose oružje. Imamo samo legitimacije i obavezna punomoćja i ugovore, kada krećemo u akciju“, naglasio je Popović.

Tu su i savjeti za stranke u raznim zamršenim situacijama. Oni su jeftiniji ako stranka sama djeluje. Inače cijenu određuje urađeni posao. Cjenovnik, naime, nije propisan.

Bonus video: