DF: Bošković i Nuhodžić potvrdili da Crna Gora nije imala pojma o pokretima albanskih snaga

"Upravo je ovaj upad Albanaca pokazao da se vojska i policija ne pitaju sa granicom Crne Gore i da nijesu sposobni da brane zemlju"
6961 pregleda 7 komentar(a)
Bošković i Nuhodžić tokom obilaska karaule Krenza, Foto: Gov.me
Bošković i Nuhodžić tokom obilaska karaule Krenza, Foto: Gov.me

Crnogorska vlast nije imala pojma o pokretima albanskih snaga, pa je jasno da je Albanija izvršila jedan vid agresije na Crnu Goru, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta.

Iz tog političkog saveza su naveli da su tu tvrdnju potvrdili i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Predrag Bošković i Mevludin Nuhodžić koji su juče obišli karaulu Krenza na granici sa Republikom Albanijom, koju čuvaju mješovite patrole Vojske i Policije.

"Bošković i Nuhodžić potrčali su da se pojave u graničnom području, postrojili nekih desetak vojnika i policajaca, kako bi javnost pokušali da ubijede da je sve u redu i da vlast kontroliše granicu. A istina je potpuno suprotna – situacija je daleko od normalne, ovaj režim je napravio seriju poteza kojima je doveo u pitanje i minimalnu mogućnost odbrane Crne Gore od eventualnog oružanog napada. Upravo je ovaj upad Albanaca pokazao da se vojska i policija ne pitaju sa granicom Crne Gore i da nijesu sposobni da brane zemlju. Samo banana države i državni provizorijumi mogu dozvoliti ovakve provokacije i upade od strane oružanih snaga druge države", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili na teritorijama opština Andrijevice i Berana u pograničnom dijelu prema Albaniji u skladu sa sporazumom dvije države, a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dvije države.

Bonus video: