DF odgovorio Jokić: Insistiraćemo da suđenje bude javno i da se pojave svi oštećeni iz saopštenja

Iz Fronta poručuju da bi u Crnoj Gori "makar po Ustavu" svi trebali biti jednaki, te ocjenjuju da ako neko želi biti “jednakiji” od drugih tako što će napadati DF, onda mora biti spreman da preuzme javnu odgovornost u debatama
2539 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Demokratski front (DF) je saopštio reagujući na prijavu koju je danas protiv njih podnijela predsjednica LGBT Foruma Progres Bojana Jokić, da će insistirati da suđenje bude javno i da se na sudu pojave svi oštećeni iz njihovih saopštenja kako bi "kako bi slovo po slovo dokazali svoju nevinost i nematerijalnu patnju i bol koju su pretrpjeli u polemici s nama".

Kako su iz tog političkog saveza saopštili, sa nestrpljenjem očekuju sudski proces koji je najavila Jokić koju su opisali kao "navodnu zaštitnicu LGBT populacije" koja je "kroz formu ove vrste aktivizma pronašla idealan način za dobijanje inostranih grantova od razgranatih Soroševih fondacija širom svijeta".

>> Jokić: Zgroženi smo serijom jeftinih, homofobnih saopštenja DF-a

"U svojim saopštenjima DF se ni jednom riječju nije bavio problemima homoseksualnosti, iako je naš stav po tom pitanju poznat javnosti, i u punoj je saglasnosti sa jevanđeljskim učenjem naše crkve. Samo smo jasno ukazali da je svaki vid ekstremizma, makar dolazio i iz djelova LGBT populacije neprihvatljiv", navodi se u reagovanju DF-a.

Oni poručuju i da neće dozovliti da neko "zloupotrebljavajući svoju seksualnu orjentaciju napada DF, samo zato što je raskrinkan zbog tajnih dilova sa DPS-om".

"Uostalom, nismo prvi koji će biti razapeti na krst Soroševe građanštine, jer je prije nas, arhiepiskop Cetinjski i egzarh Pećkog trona Amfilohije na isti način razapet, kako bi neko iz NVO sektora na osnovu krivične prijave protiv njega i nas uzeo LGBT grant od nekoliko miliona evra"

Iz DF-a poručuju i da bi voljeli bi da je Jokić pokazala sličan nivo zabrinutosti kad su, kako tvrde, od lidera Demokrata i Crnogorske danima "najprimitivnije i najbrutalnije napadani na ljudskoj i nacionalnoj ravni".

"Izgleda da je u Crnoj Gori jedina dozvoljena nacionalna disciplina pljuvanje po predstavnicima srpskog naroda uz nezaobilazno etiketiranje političkih novotaraca, da se niko ne ugleda na Andriju Mandića i Milana Kneževića, već da je reper srpstva uvezeni Vladimir Pavićević".

"Takođe bi voljeli da smo pročitali reagovanje uvažene gospođe Jokić kad su Demokrate i DPS, iza leđa čitave opozicije, usaglasile i dogovorile zajedničke amandmane, jer je čitava pozadina ovog sudskog procesa u najavi opoziciona izdaja na koju ne ukazuje samo DF. U svakom slučaju, naš politički savez čvrsto stoji na svojim programskim stanovištima ne ugrožavajući ničiji doživljaj seksualnih opredeljenja i fetiša, ali i ne dozvoljavajući da se nečija seksualna orjentacija, makar to bila i homoseksualna, pokuša agresivno predstaviti kao superiorna", piše nadalje u reagovanju Demokratskog fronta.

Tvrde da bi u Crnoj Gori "makar po Ustavu" svi trebali biti jednaki te ocjenjuju da ako neko želi biti “jednakiji” od drugih tako što će napadati DF, onda mora biti spreman da preuzme javnu odgovornost u debatama.

"Mi preuzimamo javnu odgovornost za sve što smo uradili na političkoj sceni, i bez ikakve ironije, osim tužilje Bojane Jokić, očekujemo da se narednih dana i Milivoje Katnić uključi u naše krivično pravno gonjenje. To je idealna prilika da se postupkom protiv DF-a skrene pažnja sa afera 'Klap' i 'Vardar', 'Koverte', beskamatnih kredita i stanova za državne funkcionere, na što smo navikli još od postupka za lažni državni udar.

Ali već unaprijed obavještavamo javnost da ćemo insistirati da suđenje bude javno, i da se na sudu pojave svi oštećeni iz naših posljednjih saopštenja kako bi slovo po slovo dokazali svoju nevinost i nematerijalnu patnju i bol koju su pretrpjeli u polemici s nama", zaključuje se u reagovanju Demokratskog fronta.

Bonus video: