Direktor opet nije izabran, Milašinovićev potez nanio direktnu štetu ASK

Vršilac dužnosti direktora Savo Milašinović dobio je tri uzdržana glasa i dva protiv
7769 pregleda 3 komentar(a)
Milašinović, Foto: Boris Pejović
Milašinović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.03.2020. 17:01h

Savjet Agencije za sprečavanje korupcije ni iz drugog puta nije izabrao direktora Agencije, nakon što nijedan od tri kandidata nije dobio neophodnu podršku.

Zbog toga će ponovo biti raspisan konkurs.

Za izbor direktora potrebna su četiri od pet glasova.

Vršilac dužnosti direktora Savo Milašinović dobio je tri uzdržana glasa i dva protiv.

Protiv su bili predsjednik Savjeta Momčilo Radulović i član Zlatko Vujović.

Za tužioca Vukasa Radonjića bilo je pet uzdržanih glasova.

Kandidatura predstavnice Opštine Budva Elvire Pupović je odbačena.

Prema nezaničnim informacijama 'Vijesti', Vujović je prethodno obavijestio kolege iz Savjeta da sumnja da je Pupović predala dio dokumentacije koji je neispravan, jer je 2017.bila birana u Opštinski odbor DPS-a.

Prema nezvaničnim informacijama, Pupovićeva je dostavila potpisanu izjavu da nije bila član organa političke partije posljednjih 10 godina, iako je 2017. bila izabrana u Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva. Protiv nje bi, saznaju "Vijesti", mogla biti podnijeta i krivična prijava.

"Vijesti" su ranije objavile da je ona izabrana u OO DPS 2017. godine.

Za člana Savjeta, po Zakonu o sprečavanju korupcije, ne može biti izabrano lice koje je u posljednjih deset godina obavljalo ili obavlja funkciju poslanika ili odbornika, funkciju člana Vlade ili funkciju u političkoj partiji (predsjednik partije, član predsjedništva, njihovi zamjenici, član izvršnog i glavnog odbora i drugi funkcioner u političkoj partiji).

Milašinović je prvom krugu imao tri glasa za i dva protiv.

Vršilac dućnosti Savo Milašinović odbio je da dozvoli da novinska agencija bez nadoknade snimi sjednicu i dalje distribuira snimke drugim medijima.

"Savjet ASK je ocijenio neprimjerenom odluku v.d. direktora ASK da ne dozvoli ulaz u prostorije ASK medisjkoj kući koja bi sačinila audio-vizuelni snimak sjednice, radi dalje distribucije medijima. Konststovano je da je navedenim činom nanesena direktna šteta ASK-u, za šta je direktno odgovoran v.d. direktora ASK," stoji u saopštenju Savjeta Agencije.

Na inicijativu Vujovića, Savjet Agencije je odlučio da medijima dostavi audio snimak današnjeg razgovora sa kandidatima za direktora ASK.

Bonus video: