Direktorat za vanredne situacije: Vodostaji u blagom porastu, ali bez uticaja na stanje

Prema informacijama koje su u Direktoratu, kako navode, dobili od kolega iz Albanije, iz hidroelektrana na Drimu ispuštaju se minimalne količine vode, "koje značajnije ne mogu uticati na nivo Skadarskog jezera i rijeke Bojane, a samim tim ni na situaciju na poplavama ugroženim područjima u tom dijelu"
1539 pregleda 0 komentar(a)
Broćanac juče, Foto: Svetlana Mandić
Broćanac juče, Foto: Svetlana Mandić

Zbog kiše koja je padala tokom noći, vodostaj rijeka na poplavama ugroženim područjima je u blagom porastu, ali bez uticaja na stanje na terenu, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

"Situacija je stabilna na svim područjima, kao i bez većih promjena u odnosu na prethodne dane. Izuzetak je lokalitet Broćanac, u opštini Nikšić, gdje se danas voda povukla za oko 40 cm, a ovo mjesto je i dalje pod punom pažnjom Službe zaštite i spašavanja iz Nikšića i Direktorata za vanredne situacije MUP-a".

Prema informacijama koje su u Direktoratu, kako navode, dobili od kolega iz Albanije, iz hidroelektrana na Drimu ispuštaju se minimalne količine vode, "koje značajnije ne mogu uticati na nivo Skadarskog jezera i rijeke Bojane, a samim tim ni na situaciju na poplavama ugroženim područjima u tom dijelu".

"Sistem zaštite i spašavanja je i dalje u pripravnosti i shodno razvoju događaja će odrediti nivo i obim daljeg djelovanja".

Bonus video: