"Divlji parking je ruglo u centru grada, umjesto fontane imamo kamionsku pijacu"

Mirko Adžić tvrdi da je više puta ustajao kako bi pomjerao automobil nekome, ko je parkirao na trotoarima ili na u pješačkoj zoni oko stadiona
68 pregleda 5 komentar(a)
Parking, Jugopetrol pumpa, Foto: Vesko Belojević
Parking, Jugopetrol pumpa, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.06.2015. 19:48h

Zakupci poslovnih prostora na južnoj tribini Gradskog stadiona tvrde da je divlji parking na mjestu nekadašnje "Jugopetrolove" benzinske pumpe ruglo u centru grada.

Oni su apelovali na Glavni grad da na prostoru između stadiona i Bulevara Ivana Crnojevića sagradi parking, koji će se plaćati, ili bilo šta drugo, samo da se riješi postojeće stanje.

"Prema Detaljnom urbanističkom planu na tom mjestu predviđen je park sa fontanom, ali umjesto toga smo dobili kamionsku pijacu. Na tom mjestu je stalno gužva, zastoji, nervozni vozači sviraju, diže se prašina", kazao je jedan od zakupaca.

On je istakao da to ne mogu podnijeti ni zakupci, a ni gosti.

Zakupci tvrde da su im se više puta gosti žalili da im buka sa parkinga smeta i da se ne mogu opustiti u baštama lokala.

Mirko Adžić tvrdi da je više puta ustajao kako bi pomjerao automobil nekome, ko je parkirao na trotoarima ili na u pješačkoj zoni oko stadiona.

"Kao što vidite ni kafu ne mogu popiti na miru", našalio se Adžić.

Jedan od advokata koji ima kancelariju na južnoj tribini smatra da je taj parking ružna slika, na koju direktan pogled imaju predstavnici Evropske delegacije iz “EU Info centra”, koji se nalazi u zgradi preko puta.

Zakupci tvrde da su postavljali stubiće kako se građani ne bi parkirali ispred njihovih poslovnih prostora.

Istakli su da su ubrzo polomljeni i da su nastavili da ostavljaju automobile na tom mjestu.

Kada je počelo uklanjanje "Jugopetrolove" benzinske pumpe prije nekoliko godina, iz gradske uprave je bilo najavljeno da će taj prostor biti oplemenjen, odnosno da će napraviti par sa fontanom i drugim sadržajima.

Pumpa je izmještena u blizini podvožnjaka u Maslinama.

Bonus video: