Djeca za primjer: Našli novčanik sa novcem i vratili ga vlasniku

"Htio sam da ih častim, ali oni nisu htjeli ništa pa sam im kupio čokoladu", priča Veselin Bilbija i ističe da se "zahvaljuje djeci i njihovim roditeljima koji su ih tako odgojili", uvjeren da bi i njegova djeca isto postupila
163 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Perović, Igor Vujičić, Foto: Slavica Kosić
Stefan Perović, Igor Vujičić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.10.2016. 14:47h

Učenici osmog razreda hercegnovske osnovne škole "Milan Vuković" Stefan Perović, Igor Vujičić i Ela Popović, vratili su vlasniku novčanik u kome je bilo oko 450 eura i 100 dolara.

Igrajući se sa dugarima, Stefan je pronašao novčanik i ne znajući šta da uradi, a pritom ni jednog časa ne pomišljajući da ga zadrži, pitao je drugaricu Ela da li poznaje Veselina Bilbiju čiji su dokumenti bili u novčaniku.

Ona nije znala nikoga sa tim prezimenom, ali se Igor Vujičić, koji igra košarku, sjetio da je u njegovoj grupi dječak koji se preziva Bilbija.

Kontaktirao ga je preko Facebooka, a on je potvrdio da je to novčanik njegovog oca, tačno navodeći šta se u njemu nalazi, jer je prethodno od oca saznao da je izgubio novčanik.

"Pomirio sam se sa time da sam izgubio novac, kada me je sin pozvao i rekao mi da su njegov drugari i drugarica našli novčanik na Savini. Stupio sam u kontakt sa djecom, otišao kod njih kući, potvrdio da sam ja izgubio novac. Htio sam da ih častim, ali oni nisu htjeli ništa pa sam im kupio čokoladu", priča Veselin Bilbija i ističe da se "zahvaljuje djeci i njihovim roditeljima koji su ih tako odgojili", uvjeren da bi i njegova djeca isto postupila.

Stefan, Igor i Ela o onome što su radili nisu puno pričali, smatrajući da je to normalno i uobičajeno.

"Imam sve što mi je potrebno, a tuđe se ne smije nikada uzeti", kaže Stefan koji je kao i Igor dobar sportista.

Već nekoliko godina uspješno igra fudbal.

Bonus video: