Donacija njemačke policije crnogorskim kolegama

"Vrijedna oprema, koja se koristiti na graničnim prelazima, službenicima granične policije će omogućiti brže i efikasnije provjere u cilju postizanja što boljih rezultata u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala"
814 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Njemačka policija donirala je crnogorskom kolegama pet novih mobilnih čitača dokumenata "Regula 7308" u vrijednisti od 44.500 eura.

Iz Uprave policije su kazali da je to najsavremenija oprema koju će koristiti službenici Sektora granične policije za poslove graničnih provjera na graničnim prelazima I i II kategorije.

"Vrijedna oprema, koja se koristiti na graničnim prelazima, službenicima granične policije će omogućiti brže i efikasnije provjere u cilju postizanja što boljih rezultata u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Protokol o primopredaji donirane opreme potpisali su pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore za Sektor granične policije Vesko Damjanović i oficir za vezu Savezne policije Njemačke Oliver Has.

Damjanović je istakao da vjeruje da će oprema doprinijeti znatno bržim i efikasnijim graničnim provjerama a što će poseban značaj imati za prevenciju i suzbijanje prekograničnog kriminala i svih vrsta nezakonitosti.

Has je istakao da su crnogorska i njemačka policija partneri koji imaju izuzetan profesionalni odnos.

Navodi se da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke planiralo da Upravi policije donira vrijednu specijalističku opremu.

"Ali i da realizuje niz ciljanih obuka koje će se prije svega odnositi na obučavanje službenika Sektora granične policije po pitanju pregleda – pretresa različitih vrsta plovila sa posebnim akcentom na kategoriju luksuznih plovila, kao i obuke koje se odnose na otkrivanje falsifikovanih dokumenata", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: