DPS: Opozicija se bavi falsifikovanjem, umjesto suštinom

"U zaključnim riječima na skupu, predsjednik DPS je naglasio da je nedopustivo da prosječna plata prosvjetnog radnika bude ispod prosjeka crnogorskih zarada, i da se ta nelogičnost mora ispraviti"
4 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 22.10.2017. 12:27h

Građani vide razliku između ozbiljnosti programa Demokratske partije socijalista, i političke alternative koja im se nudi kroz raznorazne spinove i podmetanja od kojih je umorna crnogorska javnost, saopšteno je iz DPS-a.

Oni su reagovali na navode funkcionerke Demokratskog fronta Branke Bošnjak koja je saopštila daje Đukanović "promovisao polupismene i kriminalni polusvijet" i potpredsjednice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić koja je navela da bi lider DPS-a "promašenost svoje politike da pripiše prosvjetnim radnicima".

"Dok se Demokratska partija socijalista u kontinuitetu bavi temama od životnog interesa za sadašnjost i budućnost države i svih njenih građana, kao što je obrazovanje i nauka na sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa, pojedine opozicione stranke i njima bliski mediji pokušavaju da politički profitiraju na najprizemniji način tako što falsifikuju izlaganje predsjednika DPS Mila Đukanovića. Oni potenciraju rečenicu da se obrazovanjem bave ljudi koji taj poziv nijesu izabrali, koja je logički nonsens, i niko je naravno nikad nije izgovorio", navodi se u saopštenju DPS.

Iz partije su pozvali sve da se na Youtube kanalu DPS-a uvjere da je u kontekstu afirmacije poziva prosvjetnog radnika rečeno da "ova profesija treba da bude podignuta na viši nivo u svakom pogledu, da bude prestižna i cijenjena".

"Posljedično, na taj način će postati i atraktivnija za studiranje, a ne alternativa onima koji nijesu uspjeli da se upišu na neki drugi fakultet. Takođe, u zaključnim riječima na skupu, predsjednik DPS je naglasio da je nedopustivo da prosječna plata prosvjetnog radnika bude ispod prosjeka crnogorskih zarada, i da se ta nelogičnost mora ispraviti. Dakle, ovo su činjenice a sve ostalo - falsifikati. Simptomatično je da se tendencioznim tumačenjem bave predstavnica DF i URA. Jedna spominje kriminal, a njihov pokret se guši u kriminalnim djelima, od pranja novca do pokušaja izazivanja terorizma, dok druga, potpuno irelevantna, koju zovu strankom od pola mandata, priča o partijskom zapošljavanju, po čemu je jedino i zapažena i prepoznatljiva", navode iz DPS-a.

Bonus video: