Druga knjiga - Zeta u državi Nemanjića

Svi koji nisu uspjeli doći do prve knjige mogu je rezervisati pozivom na 020-404-604, slanjem viber ili sms poruke na 067/247-242 ili na e-mail: oglasno@vijesti.me
7101 pregleda 18 komentar(a)
Zeta u državi Nemanjića
Zeta u državi Nemanjića
Ažurirano: 24.10.2019. 08:47h

Nakon velikog interesovanja koji je izazvala prva knjiga iz edicije “Crnogorski srednji vijek”- “Duklja za vrijeme Vojislavljevića”, u četvrtak 24. oktobra svim čiatocima "Vijesti" biće poklonjena i druga knjiga iz četvorotomne edicije.

Znate li da su Sasi osnovali Brskovo?
Znate li da su Sasi osnovali Brskovo?

U drugoj knjizi edicije “Crnogorski srednji vijek” - “Zeta u državi Nemanjića” saznajte kako je raška dinastija u usponu osvojila Duklju, kako su Vukan Nemanjić i njegovi sinovi još skoro pola vijeka nosili krunu kraljeva Duklje i borili se za prevlast i nezavisnost sa svojom braćom u Raškoj.

.
.

Čitajte i kako su Mongoli sredinom 13. vijeka razorili Zetu i koliko je bilo potrebno da se zemlja oporavi, kako je zamrla dukljanska politička tradicija i kako se došlo na status zemlje kojom vladaju kraljice i kraljevi sinovi.

Znate li koje su vjere bili stanovnici zete do 14. vijeka?
Znate li koje su vjere bili stanovnici Zete do 14. vijeka?

Donosimo i malo poznate detalje o tome kakav je bio svakodnevni život u Zeti krajem 13. i početkom 14. vijeka. Takođe, čitajte i kako je pravoslavlje stiglo na prostor savremene Crne Gore i postepeno počelo da potiskuje katoličanstvo.

U četvrtak, 24. oktobra poklon uz nezavisni dnevnik "Vijesti".

Zbog velikog interesovanja javnosti želimo da izađemo u susret svim zainteresovanim građanima tako da će oni, koji nisu uspjeli da nabave svoj primjerak, moći prvu knjiigu iz ove edicije nabaviti u oglasnom odjeljenju "Vijesti" na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Potrebno je rezervisati primjerak knjige:

Na broj: 020-404-604

Mob: 067/247-242 (može i putem Vibera) ili

Na e-mail: oglasno@vijesti.me

Prvu knjigu iz edicije “Crnogorski srednji vijek”- “Duklja za vrijeme Vojislavljevića” građani če moći da preuzmu u Oglasnom odjeljenju "Vijesti" nakon 7. novembra, kada će "Vijesti" pokloniti posljednju knjigu iz edicije.

Bonus video: