Đurović mjesečno prihodovao preko 2.500 eura

Đurović ima i ušteđevinu od 10.000 eura, a privatni vozni park njegove porodice ima dva automobila
396 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Đurović, Foto: Boris Pejović
Dejan Đurović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.01.2018. 19:41h

Rukovodilac Nacionalnog centralnog biroa Interpola u Podgorici Dejan Đurović je u 2016. godini mjesečno zarađivao po 2.532 eura.

Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije objavljeno je da je Đurović kao glavni policijski inspektor, odnosno šef Interpolove kancelarije primao 784 eura. Kao "stručna podrška” na IPA projektu on je imao 1,748 eura, piše u njegovom kartonu, s primjedbom da je to prihod od MUP-a Italije.

Jedan mjesec Đurović je prijavio kao “drugi prihod” i 392 eura.

Njegova supruga mjesečeno prihoduje 575 eura, a oboje su kreditno zaduženi sa 180 eura, odnosno 354.

Đurović ima i ušteđevinu od 10.000 eura, a privatni vozni park njegove porodice ima dva automobila - "audi" A4 i "pasat".

"Vijesti” su ranije pisale da je Đurović bio pod provjerom Specijalnog državnog tužilaštva, jer je protiv njega stigla anonimna prijava da je navodno radio za jedan kriminalni klan.

Uprava policije tada je saopštila da se radi o zlonamjernim navodima, sa namjerom da se uruši ugled Đurovića, koji profesionalno i časno obavlja svoje poslove i zadatke. Oni su naveli da imaju saznanja sa koje adrese dolaze neistiniti navodi, a da je motiv ovakvog pokušaja blaćenja kolege njegovo zakonito postupanje.

Ni tužilaštvo a ni UP do sada nijesu objavili šta je utvrđeno istragom i da li je neko snosio posljedice, ako je prijava bila zlonamjerna.

Đurović je na čelu Interpola u Podgorici od kako je osnovana ta kancelarija. Dnevni list “Dan” je ranije objavio da je njegov otac poslovao sa Veselinom Vukotićem, ocem Jovana Joce Vukotića od koga je kupio atraktivnu nekretninu u Dobroti u Kotoru, po povoljnoj cijeni.

Bonus video: