Đuroviću može biti i treći mandat

Direktoru Agencije za civilno vazduhoplovstvo ističe drugi mandat, po novom propisu Savjet ga može ponovo imenovati
351 pregleda 15 komentar(a)
Dragan Đurović, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Đurović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.04.2017. 18:24h

Vlada Crne Gore omogućila je Draganu Đuroviću, članu Glavnog odbora DPS-a, i treći mandat na čelu Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Đuroviću ove godine ističe mandat, a Vlada je na sjednici u četvrtak utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju kojima mu se omogućava da ostane na tom mjestu.

Važećim zakonom propisano je da se direktor imenuje na četiri godine uz mogućnost da to bude dva puta uzastopno. Novim predlogom, o kome će se Skupština tek izjasniti, Savjet Agencije imenuje direktora na četiri godine i on može biti ponovo imenovan.

Novi predlog ne propisije koliko maksimalno puta Dragan Đurović može biti direktor Agencije, na čije je čelo došao 2009. godine.

On na toj poziciji, kako je objavljeno na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, zarađuje 2.691 euro, dok kao predsjednik nacionalnog odbora za bezbjednost u vazduhoplovstvu ima 480 eura.

Đurović je bio ministar unutrašnjih poslova, poslanik, direktor “Pobjede”, potpredsjednik Vlade a već sedam godina je u Agenciji.

Predsjednik Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo je Časlav Vešović, zamjenik gradonačelnika Podgorice i funkcioner DPS. Ćlanovi su Marija Blagojević (SD), PR menadžer “Tržnice i pijace d.o.o”, bivši direktor “Montenegro erlajnsa Zoran Đurišić, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović i Branko Bulatović.

Vešović u ovogodišnjem imovinskom kartonu nije prijavio primanje u Savjetu, dok je lani imao 868 eura. I Marija Blagojević imala je takođe naknadu 868 eura, dok za 2017. njen imovinski karton nije objavljen. Zoran Đurišić nije naveo Agenciju za civilno vazduhoplovstvo ni u jednom kartonu, a Mitrović je u izvještaju naveo da je primao naknadu od 868 eura, dok u ovogodišnjem izvještaju ni on nije naveo Agenciju.

Bonus video: