Džip reli: Za tri dana će preći trasu dugu oko 350 kilometara

„To je više simbolično jer je prije 20 godina naša uspješna priča krenula iz Nikšića i Sportskog centra”, kazao je Perošević
937 pregleda 0 komentar(a)
Sa presa, Foto: Svetlana Mandić
Sa presa, Foto: Svetlana Mandić

Ovogodišnji jubilarni 20. po redu ljetnji džip reli, u organizacije Montenegro trophy, biće održan narednog vikenda, od 5. do 7. jula, a ljubitelji terenaca i manje poznatih krajeva Crne Gore preći će stazu dugu oko 350 kilometara, od čega skoro 20 kilometara makadama. To su saopštili na konferenciji za novinare organizatori džip relija. Željko Labudović je kazao da će učesnici imati priliku i da prvi put od kada organizuju reli, noće u dvije najmanje crnogorske opštine, Plužine i Šavnik, kao i da su ovogodišnjom trasom riješili da povežu pivsko-golijski kraj uz nezaobilaznu Dugu.

Ratko Perošević je predstavio trasu uz podsjećanje da će se prva dana voziti po tzv. knjizi puta, dok je treći dan rezerviran za poligonsku vožnju koja će ove godine, takođe prvi put, biti organizovana u Nikšiću.

„To je više simbolično jer je prije 20 godina naša uspješna priča krenula iz Nikšića i Sportskog centra”, kazao je Perošević.

Prvog dana džipadžije će proći Dugu, Goliju, preći u Pivu, obići teren do granice sa Bosnom i Hercegovinom i prenoćiti u Plužine. Sjutradan će Pivskom planinom stići u Durmitor,zatim se preko Ivice spustiti u Šavnik gdje će prenoćiti.

“Trasom će biti zadovoljni svi oni koji voleadrenalnsku vožnju jer je ista zahtjevna, sa dva-tri spusta, ali i bezbjedna, kao i sve dosadašnje trase”, kazao je Perošević.

Kotizacija po učesniku je 120 eura, a organizatori očekuju učešće ekipaiz Crne Gore i regiona, kao i iz inostranstva.

Montenegro trophy je za 20.godina postojanja organizovao ukupno 35 relija (ljetnjih, jesenjih i zimskih), okupio na hiljade učesnika koji su prešli isto toliko kilometara, uglavnom makadamskih puteva, i upoznali se sa najljepšim predjelima Crne Gore. Nedavno su proslavili jubilej uz izložbu fotografija i prikazivanje filma kojim je obuhvaćeno tridesetak relija. Bio je to film ne samo o džip reliju, već i svojevrsna promocija ljepota Crne Gore.

Bonus video: