Femić prvi digestivni hirurg u istoriji bjelopoljske bolnice

U toj zdravstvenoj ustanovi ističu da će ove godine menadžment Opšte bolnice posebnu pažnju posvetiti nabavci savremene hirurške opreme kako bi hirurzi imali sve neophodne uslove za rad i potrebnu opremu
4218 pregleda 3 komentar(a)
dr Biserka Bulatović, Foto: Jadranka Ćetković
dr Biserka Bulatović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 07.02.2020. 16:07h

Direktorka Bolnice u Bijelom Polju dr Biserka Bulatović primila je danas dr Stevana Femića koji se vratio sa subspecijalizacije iz digestivne hirurgije. Dolaskom dr Femića, kako je saopšteno, bjelopoljska bolnica nastavlja trend kadrovskih pojačanja.

“ Ovo je prvi digestivni hirurg u istori bjelopoljske bolnice i jedini digestivni hirurg na sjeveru Crne Gore. Digestivna hirurgija bavi se patologijom digestivnog sistema među koje spadaju bolesti žučne kese, pankreasa, jednjaka, želuca , jetre,tankog i debelog crijeva. Dolaskom digestivnog hirurga , smanjiće se broj odlazaka pacijenata u Klinički centar Crne Gore , unaprijediti hirurgija, povećati broj i vrste operacije koje će se raditi u bjelopoljskoj bolnici”, stoji u saopštenju Bolnice.

U toj zdravstvenoj ustanovi ističu da će ove godine menadžment Opšte bolnice posebnu pažnju posvetiti nabavci savremene hirurške opreme kako bi hirurzi imali sve neophodne uslove za rad i potrebnu opremu.

U prethodnoj godini u bjelopoljsku Opštu bolnicu sa specijalizacije vratila su se tri ljekara. Završena je specijalizacija za ginekologa, otorinolaringologa kao i subspecijalizacija za neonatologa. U okviru plana dodjeljenih specijalizacija u ovoj godini osam ljekara završava specijalizaciju i vraća se u matičnu ustanovu. Takođe dva ljekara koji se nalaze na subspecijalizaciji iz digestivne hirurgije i audiologije u toku ove godine počeće sa radom u bolnici.

Do kraja godine vratiće se ljekari sa specijalizacija iz oblasti interne medicine, hirurgije,ortopedije,radiologije,ginekologije, epidemiologije i ORL.

Bonus video: