Festival vina i ukljeve: Aleksandar Vukmanović pravi najbolje vino

U zabavnom programu, nastupili su FA „Rumija” , KUD „Sveti Jovan Vladimir”, Jadranka Barjaktarović, guslari i barske rok grupe „Akademia” i „Katapult”
220 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Vukamnvoić, Foto: Radomir Petrić
Aleksandar Vukamnvoić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.12.2016. 16:07h

Crmničani ni ove godine nisu dali šampionski pehar za najbolje vino - predsjednik MZ Crmnica Đuro Pejović predao je danas Zlatnu medalju i pehar za šampiona XX Festivala vina i ukljeve Aleksandru Vukmanoviću iz Utrga.

Odlukom ocjenjivača, u kategoriji crvenih vina zlatne medalje osvojili su Zoran Pajović iz Seoca, Savo Stijepović iz Ljaljkovića, Filip Vukićević iz Bera, Marko Đurišić iz Zabesa i Milorad Đurišić iz Zabesa, a srebrne Dragan Kojičić iz Sotonića, Žarko Mašanović iz Orahova, Saša Bojanović iz Bera, Radovan Ljutica iz Ovtočića, Žarko Mašanović iz Orahova, Tomislav Ukšanović iz Boljevića, Filip Vukićević iz Bera, Nenad Leković iz Godinja, Radovan Ljutica iz Ovtočića, Miloš Rajković iz Bukovika, Branislav Plamenac iz Boljevića i Mladen Aligrudić iz Balabana.

U kategoriji bijelih vina, zlatne medalje pripale su Zoranu Pajoviću iz Seoca, Filipu Vukićeviću iz Bera i Milošu Rajkoviću iz Bukovika, a u kategoriji roze vina, zlatnu medalju osvojio je Filip Vukićević iz Bera. U zabavnom programu, nastupili su FA „Rumija” , KUD „Sveti Jovan Vladimir”, Jadranka Barjaktarović, guslari i barske rok grupe „Akademia” i „Katapult”. Festival je u jubilarnom izdanju prethodna dva dana prema ocjenama organizatora okupio rekordan broj posjetilaca. Pored MZ, organizatori festivala su bili i Udruženje vinogradara i vinara Crmnice i NVO “Dani Skadarskog jezera”, a pokrovitelji Opština Bar i TO Bar.

Bonus video: