FOTO Helikopter poletio sa heliodroma KCCG: Pomoć policiji u kontroli saobraćaja

Novinari su vidjeli kako je policija iz vazduha pružila pomoć svom kolegi na motociklu prilikom zaustavljanja jednog vozila na dijelu puta u blizini sela Gornji Kokoti
6286 pregleda 7 komentar(a)
Helikopter Uprave policije, Foto: Savo Prelević
Helikopter Uprave policije, Foto: Savo Prelević

Sa heliodroma Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) jutros je prvi put u ovoj godini poletio helikopter Uprave policije, koji će do septembra pomagati saobraćajnoj policiji da osiguraju bezbjedno odvijanje saobraćaja na crnogorskim putevima.

Elipsu plavo-bijelog helikoptera tipa "agusta bell 412 ep", pokrenuli su piloti Spasoje Peruničić i Vladan Perović.

Prva patrola obavljena je duž magistralnog puta Podgorica - Cetinje.

Na tom putnom pravcu nije bilo saobraćajne gužve u jutarnjim časovima.

Ipak novinari su vidjeli kako je policija iz vazduha pružila pomoć svom kolegi na motociklu prilikom zaustavljanja jednog vozila na dijelu puta u blizini sela Gornji Kokoti.

Uprava policije je tu akciju nazvala "Helikopter", a pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević očekuje da će se ovom akcijom nastaviti trend smanjenja saobraćajnih nesreća na putu, koji traje već deset godina.

"Siguran sam da ćemo i ove godine preuzeti sve aktivnosti kako bi se smanjio broj teških saobraćajnih nezgoda i nesreća sa težim posljedicama po učesnike u saobraćaju", kazao je Janjušević.

Tvrdi da je cilj akcije prevashodno bezbjedna turistička sezona.

On je naveo da je našu zemlju, prema podacima Turističke organzacije Crne Gore, prošle godine posjetilo preko dva miliona turista.

Istakao je da prošle godine granične prelaze Crne Gore prešlo preko pet miliona motornih vozila, dok ih ove godine očekuju i više.

Galerija

Bonus video: