Glavni grad: Obezbijedićemo normalne uslove za život u Jerevanskoj ulici

"Dok traje sudski postupak, Đurišić nema pravo da se ponaša suprotno crnogorskim zakonima i svojim djelovanjem onemogućava stanovnicima našeg grada da normalno žive i rade"
1363 pregleda 2 komentar(a)
Dio Jerevanske ulice u kojoj protestuje porodica Đurišić (arhiva), Foto: Damira Kalač
Dio Jerevanske ulice u kojoj protestuje porodica Đurišić (arhiva), Foto: Damira Kalač

Glavni grad obezbijediće normalne uslove za život u Jerevanskoj ulici poručeno je iz Glavnog grada.

Komunalna inspekcija Glavnog grada juče je pokušala da ukloni postavljenu ogradu i predmete u ulici u podgoričkom naselju Zabjelo.

"Sva dešavanja tokom posljednje dvije godine u Jerevanskoj ulici na Zabjelu odavno su izašla iz okvira pravne borbe. Ono što bi trebalo da bude uobičajena procedura u sistemu jedne države Vanja Đurišić je, vođen političkim motivima, pretvorio u javni cirkus, uzurpirajući i uništavajuci javno dobro, pritom se ne libeći da zloupotrijebi i svoju maloljetnu djecu. Crnogorska javnost treba da zna da ne postoji uzročno-posljedična veza između spora Glavnog grada i porodice Đurišić i blokade Jerevanske ulice. Drugim riječima, dok sud ne odluči u pomenutom sporu i ne utvrdi vlasništvo nad predmetnom parcelom, nema ni mogućnosti za bilo kakve pregovore dvije strane", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Dodaju da Đurišić ima pravo da pokuša da dokaže svoje tvrdnje, ali da to mora učiniti u redovnoj proceduri pred nadležnim institucijama.

"Međutim, dok traje sudski postupak, Đurišić nema pravo da se ponaša suprotno crnogorskim zakonima i svojim djelovanjem onemogućava stanovnicima našeg grada da normalno žive i rade. Naravno, sve ovo je jako dobro poznato i Vanji Đurišiću i njegovim političkim sponzorima i pravnim zastupnicima. I upravo zato, igrajući na kartu socijalne demagogije, uzurpatori Jerevanske ulice pokušavaju da stvore konfuziju među našim sugrađanima i da opravdaju besprizorno iživljavanje nad onima sa kojima dijele životni prostor".

Iz Glavnog grada navode da su nadležne službe i gradonačelnik Ivan Vuković, obavili više razgovora s Vanjom Đurišićem.

"Ukazujući mu na prethodno rečeno. U skladu s instrukcijama njegovih političkih pokrovitelja i advokata željnih javne promocije i dobre zarade, Đurišić je na takav profesionalan odnos odgovorio primitivizmom kakav Crna Gora nije vidjela. Kao i do sada, Glavni grad će nastaviti da djeluje u okviru zakonom definisanih prava i obaveza. Sačekaćemo i, kakva god bila, prihvatiti pravosnažnu odluku suda u sporu oko parcele na prostoru Jerevanske ulice. Istovremeno, učinićemo sve što je u našoj nadležnosti da obezbijedimo normalne uslove za život i rad svim našim sugrađanima. Do okončanja sudskih procesa Glavni grad, kao stranka u sporu, neće komentarisati niti nasijedati na provokacije i dizanje prašine koje Đurišić svakodnevno proizvodi", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: