Glavni grad prodaje zgradu koju koristi pozorište za 1,4 miliona eura

„Nikada se ono najvrednije iz kuće ne prodaje. Nije ovaj grad ostao bez hljeba“, kazao je Vujović
0 komentar(a)
Gradsko pozorište, Foto: Zoran Đurić
Gradsko pozorište, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.04.2015. 19:46h

Zgrada u centru koju koristi Gradsko pozorište, procijenjena na 1,4 miliona eura, biće ponuđena javnom licitacijom na prodaju.

Odbornik Vladimir Vujović pitao je da li postoje garancije da zgrada, ako je Glavni grad proda neće imati izmijenjen spoljašnji izgled.

"Nikada se ono najvrednije iz kuće ne prodaje. Nije ovaj grad ostao bez hljeba. Neka to ostane da svjedoči o vremenu iza nas", kazao je Vujović.

Gradonačelnik Slavoljub Stijepović rekao je da Grad ovom odlukom ne pravi grešku, istakavši da zgrada ne ide nigdje sa postojećeg mjesta i da će spoljašnji izgled i fasada ostati isti.

"Zgradu prodajemo javnom licitacijom. Ostaje kao ponos grada, sigurno će biti ljepša", kazao je Stijepović, istakavši da zgradu neće prodati mimo tendera i ispod ponuđene minimalne cijene od nešto više od 1,4 miliona.

V.d. sekretara Sekretarijata za planiranje prostora Oliver Marković kazao je da će, s obzirom da nije riječ o kulturnom dobru, investitor odlučiti da li će rekonstruisati zgradu ili izgraditi novu.

Skupština Grada usvojila je predlog Odluke o osnivanju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju.

Bonus video: