Građani traže ostavku rukovodioca cetinjske policije

Janković je kazao da je prije 50 godina rođen na Cetinju, ali da taj grad ne pamti "brutalnost i nepočinstva koje gledamo ovih dana"
18534 pregleda 49 komentar(a)
Sa današnjeg protesta, Foto: URA
Sa današnjeg protesta, Foto: URA
Ažurirano: 02.03.2020. 19:32h

Cetinjani okupljeni ispred tamošnjeg Odjeljenja bezbjednosti tražili su danas ostavku rukovodioca OB Cetinje Igora Popovića.

Zahtjeve predate tamošnjoj policiji pročitao je odbornik GP URA Slavko Šole Janković.

On je kazao da je prije 50 godina rođen na Cetinju, ali da taj grad ne pamti "brutalnost i nepočinstva koje gledamo ovih dana".

"Kao roditelj vas molim da svoju djecu čuvate od pošasti modernog društva...Nijesam zadovoljan kako je Uprava policije radila na suzbijanju organizovanog kriminala na Cetinju. Takođe, bez želje da svu krivicu svaljujem na njih, boli me kada se sjetim kako se sa te adrese, prije pola godine, relativizovao ovaj problem u lokalnom parlamentu. U odnosu na tad, danas je bezbjednosna situacija u gradu mnogo gora - našim nevinim sugrađanima se crtaju mete, slučajni prolaznici i đeca postaju žrtve, propusti u radu UP su vidjljivi i van granica naše zemlje, a na odgovornost niko od nadležnih ni ne pomišlja", kazao je Janković.

On je OB Cetinje predao inicijativu koju su potpisali opozicioni odbornici, a kojom se traži Popovićeva ostavka: "Kao čin moralne i profesionalne odgovornosti", rekao je Janković.

Bonus video: