Grafit "Muslimani smrde" u ponedjeljak osvanuo u Pljevljima: SNP-u miriše na kuhinju DPS-a

Iz BS pozvali nadležne da uklone grafite i sankcionišu autore
295 pregleda 0 komentar(a)
Grafit Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Grafit Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 20.09.2016. 06:45h

U mjesnoj zajednici Moćevac, na zidovima nekih od kuća juče ujutru su osvanuli grafiti koji vrijeđaju pripadnike islamske vjeroispovijesti. Osuđujući ovakve pojave iz Bošnjačke stranke su pozivali nadležne službe da uklone grafite i adekvatno sankcionišu autore.

“Bošnjačka stranka će nastaviti da reaguje na sve vidove diskriminacije u Pljevljima, u cilju jačanja društva u Pljevljima, i održanja multietničkog sklada. Bošnjačka stranka je i 2012. godine reagovala na ovakve pojave, gdje je u centru grada bio ispisan grafit “Nož žica Srebrenica”, čime smo mislili da je stavljena tačka na propagiranje fašizma i nacionalizma u Pljevljima. Jutrošnji događaj ne ide u prilog tome. Podsjećamo da tada nije reagovala nijedna politička partija građanske orijentacije, niti bilo koja NVO koja u svom opisu ima ljudska prava i borbu za ista”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Pljevljima.

I SNP Pljevlja je juče osudio grafite ispisane na zidovima kuća po Moćevcu i ostalim djelovima grada “koji nose duh govora mržnje i koji nikad nije karakterisao multietnički sklad u Pljevljima”.

“Ovakva predizborna 'podgrijavanja' terena mirišu na već oprobanu kuhinju sistema 'zavadi pa vladaj' koji je ojadio i osiromašio Crnu Goru u zadnjih 25 godina. Molimo sve građane da ne podliježu ovim provokacijama, a 'ažurne' gradske vlasti da ih što prije uklone”, saopšteno je iz SNP-a.

Bonus video: