Hoće li Nikšić poslije dvije godine dobiti dermatologa?

Drugi grad po veličini u Crnoj Gori još nema ljekara za kožne bolesti
179 pregleda 0 komentar(a)
lake fest, Foto: Stevo Vasiljević
lake fest, Foto: Stevo Vasiljević
Ažurirano: 02.08.2011. 16:08h

Nikšić već dvije godine nema ljekara dermatologa tako da stanovnici grada pod Trebjesom, ali i oni iz Plužina, Šavnika i Žabljaka, ukoliko imaju kožnih problema pomoć moraju da potraže u Podgorici.

„Od kada se penzionisala doktorica Remza Vujović, koja je radila u Domu zdravlja, nemamo dermatologa. Nakon njenog odlaska, nijesam raspisivao specijalizaciju, niti tražio ljekara te struke, jer to prema reformi ne pripada primarnom zdravstvenom nivou“, kazao je direktor nikšićkog Doma zdravlja dr Slobodan Tomić.

Međutim, nikšićka Opšta bolnica bi u dogledno vrijeme mogla da dobije ljekara dermatologa, jer su, prema riječima direktora dr Ilije Ašanina, prije petnaestak dana dobili potrebnu saglasnost od Ministarstva zdravlja za dodijelu specijalizacije za dermatovenerologa.

„Svi pacijenti kojima je potreban dermatovenerolog bez problema dobiju uput za Podgoricu, a Fond zdravlja im refundira putne troškove, jer je to njegova obaveza da svima koji u matičnoj kući nemaju određenog ljekara plati putne troškove“, kazao je Tomić.

Bonus video: