Inspektori naredili uklanjanje smeća iz Dalmatinske ulice

Divlja deponija nalazi se na zemljištu kod prodavnice “Lido”, iako je u neposrednoj blizini čak pet kontejnera
80 pregleda 3 komentar(a)
Dalmatinska ulica, smeće, Foto: Vesko Belojević
Dalmatinska ulica, smeće, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.07.2013. 16:02h

Inspektori Komunalne policije konačno su naložili vlasnicima da uklone ogromno smeće sa svog zemljišta u Dalmatinskoj ulici, sa kog se odavno širi nesnosan smrad.

Inspektori su rješenje donijeli nakon brojnih pritužbi mještana, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Divlja deponija nalazi se na zemljištu kod prodavnice “Lido”, iako je u neposrednoj blizini čak pet kontejnera.

Na deponiji je svakodnevno rasla gomila smeća, građevinskog šuta i pokućstva, a građani su upozoravali da su ugroženi i da zbog nesnosnog smrada ne mogu ni prozore da otvore.

Radnici JP “Čistoća” nijesu mogli da očiste smeće, jer se nalazi na privatnom posjedu.

Portparolka “Čistoće” Senada Mulešković ranije je pojasnila da nijesu obavezni da uklone otpad, osim ako to zatraži vlasnik zemljišta.

“Lokacija iza kontejnera u Dalmatinskoj ulici se ne nalazi u katastru javnih površina, koje održava naše preduzeće, što znači da je u pitanju privatni posjed”, kazala je tada Mulešković.

Iz “Čistoće” su ranije predložili vlasniku parcele da im se obrati pisanim zahtjevom, što će, po svemu sudeći, morati da učini nakon rješenja Komunalne inspekcije.

“Pisani zahtjev može se predati na arhivi preduzeća u Ulici zetskih vladara, poslati na broj faksa 625–921 ili na mejl jpc_pg@t-com.me. Komisija preduzeća, po dobijanju zahtjeva, procjenjuje količina otpada i nakon uplate, u dogovoru sa vlasnikom posjeda, organizuje termin uklanjanja otpada”, pojasnila je Mulešković.

Bonus video: