"ISIL će doći u Bar, nećemo imati milosti"

Slaković na Fejsbuk profilu napisao da Rifata Rastodera(SDP), Azru Jasavić(Pozitivna) i Dritana Abazovića(URA) “čeka ovaj nož ukoliko se ne pokaju”
240 pregleda 428 komentar(a)
Damir Slaković, Foto: Facebook
Damir Slaković, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.05.2015. 06:43h

Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio ISIL-u u području između Sirije i Iraka, uputio je preko svog Fejsbuk profila prijetnje građanima Bara, navodeći da će “Islamska država (ISIL) doći i da neće imati milosti”.

Slaković je istovremeno prijetio i poslanicima Rifatu Rastoderu (SDP), Dritanu Abazoviću (URA) i Azri Jasavić (Pozitivna).

Slaković je prijetnje naslovio: “Poruka za moj rodni grad Bar, koji se nalazi u Crnoj Gori!”

“Znajte o sufije, o derviši, o murdžije, o novotari, o dunjalučari, o munafici, o džahili... da će Islamska drzava uz Allahovu dozvolu i pomoć stići tamo, i da će očistiti taj grad i islam u njemu od prljavština i laži koje vi iznosite i praktikujete.

I neka znaju glavni IMAMI (neimami) grada Bara, da ukoliko ih zateknemo u stanju u kakvom su sad, i da ukoliko se ne pokaju i ne okrenu pravom islamu, nećemo imati milosti i prema njima!!!

Postaćemo njihova noćna mora i tretirati ih kao najgora stvorenja, jer oni to doista i jesu!!!”, napisao je Slaković.

Njegovu poruku, koju je postavio 29. aprila, do juče je lajkovalo 18 osoba.

Slakovićevi Fejsbuk prijatelji Abdulhamid Džebelesved, Elvin-Ebu Tariq Balic i Ahi Rizah su je i komentarisali.

“Zaboravio si najopasnije musrike demonkrate ahi, one koji imaju vlast, a Allaha molim da to ne bude još zadugo. Po Crnoj Gori crne zastave inshallah”, napisao je Abdulhamid. Elvin je dodao: “In sah Allah”.

Slaković je na to odgovorio: “Nisam ih zaboravio, nego ovo je samo za ove nazovi muslimane, da se pokaju dok imaju vremena, jer kad im in shaa. Allah dođemo, kasno će im bit”.

“I ja sam mislio na njih, na murtede od Rastodera, Jasavićki, Abazovića i ostalih otpadnika koji misle da su muslimani”, pojasnio je Abdulhamid.

“A njih ahi moj čeka ovaj nož (slika iznad poruke Baranima) ukoliko se ne pokaju”, poručio je Slaković.

Na Fejsbuk profilu Slakovića veliča se smrt.

“Izabrao sam svoj put i neću odstupiti, odlučio sam da krenem poput čvrstine željeza, oprostio sam se od dunjaluka o tvrdoglavo srce, okrenuo sam se ka zemlji lavova. Pa o majko moja, ne budi tužna zbog rastanka sa mnom jer ja sam otišao u zemlju Iraka. Pa hajde, obriši svoje vrele suze, jer ja sam otišao da porazim zidove. I oprosti mi oče moj, zaljubio sam se u džihad, a moja vjera me pozvala da odbranim robove, jer krstaška vojska je ustrajala u zločinu, a vidim sinove vjere moje kako spavaju!!”, napisao je Slaković.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da prate situaciju na terenu i da će ukoliko bude bilo prijava postupiti u sklopu svojih zakonskih mogućnosti.

Jasavić: Moramo graditi društvo da se ljudi ne osjećaju kao stranci

Poslanica Azra Jasavić kazala je juče da prijetnjama, bez obzira od koga dolazile ili kome bile upućene, moraju da se bave bezbjednosne službe jer im je to posao.

“Osnovno pitanje na koje kao društvo treba da odgovorimo je šta to tjera ljude u radikalizam i kako im pomoći. Obaveza svih nas je da u Crnoj Gori stvorimo istinsko građansko društvo u kome se nijedan pojedinac neće osjećati kao stranac u sopstvenoj zemlji, već kao svoj na svome”, rekla je Jasavić.

Abazović: Osjećam se sigurno, svako ima svoja vjerovanja

Poslanik Dritan Abazović saopštio je juče “Vijestima” da se ne osjeća ugroženim zbog prijetećih poruka Slakovića.

“Nisam vidio te komentare, ali i pored njih osjećam se prilično sigurno. Nisam zbog toga nešto uzbuđen. Svaki čovjek ima svoj moral i vjerovanja”, rekao je Abazović.

Bonus video: