Ivančević ne želi da bude dio Carevićevog odbora

Dragan Purko Ivančević zatražio da ne bude dio opštinskog Koordinacionog odbora za pripremu i praćenje turističke sezone, koji je osnovao gradonačelnik Budve
9273 pregleda 13 komentar(a)
Dragan Ivančević, Foto: Savo Prelević
Dragan Ivančević, Foto: Savo Prelević

Dugogodišnji turistički radnik, odbornik Crnogorske Dragan Purko Ivančević podnio je ostavku i zatražio da ne bude dio opštinskog Koordinacionog odbora za pripremu i praćenje turističke sezone, koji je osnovao gradonačelnikMarko Bato Carević.

“Molim da me uklonite sa spiska članova Koordinacionog odbora za pripremu turističke sezone, jer taj odbor nije ispunio moja očekivanja, pa stoga ne želim da budem na spisku ili član nekih odbora ili tijela koji ne služe svrsi zbog koje su osnovani, već promociji jedne promašene i neefikasne vlasti”, obrazložio je Ivančević zbog čega u jeku sezone napušta odbor.

Carević je prije tri mjeseca, kada je osnovao odbor, čiji su članovi opštinski sekretari, direktori javnih preduzeća, kulturnih ustanova, te hotelske i ugostiteljske privrede, policije, zdravstva i ostalih službi, neophodnih za što bolje funkcionisanje grada, povjerio upravljanje Ivančeviću.

Ivančević je predsjedavao sjednicama na kojima se govori o aktuelnim problemima, njihovom rješavanju i što boljoj pripremi grada za sezonu od koje se puno očekivalo.

Najnoviji potez Ivančevića svakako će dovesti do novog potresa unutar vladajuće koalicije, a upravo partija kojoj pripada - Crnogorska, prije nekoliko dana pozvala je Carevića da preispita svoj rad i upodobi ga koalicionom sporazumu i zakonu.

Od Crnogorske zavisi i povjerenje vladajućoj koaliciji, jer je upravo ta partija prije godinu, zaključivanjem postkoalicionog sporazuma, spasila Budvu od uvođenja prinudne uprave, kojom je prijetila Vlada, zbog neodržavanja sjednica lokalnog parlamenta.

Bonus video: