Ivanišević: Nema zaraženih državljana Crne Gore u Francuskoj

"Nemamo nikakvih prijava, a sa građanima komuniciramo, telefonom, mejlovima, u stalnom smo kontaktu i pratimo situaciju", kazao je Ivanišević
2530 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Pariza, Foto: Beta/AP
Detalj iz Pariza, Foto: Beta/AP

Ambasada Crne Gore u Francuskoj do sada nije imala prijava crnogorskih državljana koji se nalaze u toj zemlji, a koji su zaraženi koronavirusom, kazao je ambasador Crne Gore u Parizu, Ivan Ivanišević.

On je Televiziji Crne Gore rekao da se Ambasadi Crne Gore u Parizu nije javio nijedan crnogorski državljanin, niti su od zvanični institucija dobili bilo kakvu informaciju te vrste.

"Nemamo nikakvih prijava, a sa građanima komuniciramo, telefonom, mejlovima, u stalnom smo kontaktu i pratimo situaciju", kazao je Ivanišević.

On je dodao da je situaciju u Parizu relativno mirna.

"Od kada se predsjednik (Emanuel) Makron obratio naciji i najavio zatvaranje do daljeg svih obrazovnih institucija zbog širenja virusa, uslijedio je niz poteza koje je preduzela Vlada", naveo je Ivanišević.

Kako je kazao, oprez je primjetan, u gradu je manji intenzitet saobraćaja, ali su građani vrlo disciplinovani u praćenju preporuka nadležnih organa.

Bonus video: